Vijveraanleg en onderhoud

Voor vijver aanleg en vijver onderhoud bent u bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven aan het juiste adres. Een mooie vijver kan het pronkstuk van uw tuin zijn, maar er komen echter ook veel keuzes bij kijken als het gaat om ligging en onderhoud. Wij helpen u daar graag zo goed mogelijk bij, waardoor u zo veel mogelijk plezier heeft van uw vijver. Ook voor andere vijver benodigdheden kunt u bij ons terecht, dan helpen we u graag verder! 

Hoe kiest u de ligging van de nieuwe vijver?

Als u een nieuwe vijver wilt plaatsen begint het vaak bij de ligging. Zo is te veel zon niet goed voor de vijver en de waterkwaliteit. Als het water te warm wordt komt er extreme algengroei en mocht u kiezen voor vissen in de vijver dan is het van belang dat het water niet te veel opwarmt. Om de plaatsing gemakkelijker te maken kunt u kiezen voor een voorgevormde vijver die verkrijgbaar is in verschillende standaardformaten. Wilt u liever zelf de vorm en afmetingen bepalen? Dan kunt u voor een eigen ontwerp kiezen. 

Vijver aanleg: vijverfolie of een voorgevormde vijver?

Een voorgevormde vijver is als het ware een modelvijver die in verschillende tuinen past. Echter kan het natuurlijk zo zijn dat u zelf uw vijver wilt vormgeven qua vorm en formaten. Dat is mogelijk indien u kiest voor vijverfolie. Met het folie kan de vijver in verschillende vormen en maten worden aangelegd. Op deze manier bent u ook niet gebonden aan standaardbreedtes bijvoorbeeld, omdat verschillende stukken folie aan elkaar bevestigd kunnen worden. 

Vijver aanleg en onderhoud GroenRijk De Heikant in Veldhoven

De afwerking van de vijver: vijverranden en invulling

Ook als het gaat om de afwerking van de vijver heeft u verschillende opties en keuzes. Zo kunt u denken aan:

Ook is electra een belangrijk aandachtspunt voor het gebruik van een waterpomp of verlichting. Wij helpen u graag bij deze verschillende keuzes om u te helpen de waterkwaliteit goed te behouden en ondertussen te genieten van een mooie en stijlvolle vijver. Indien gewenst kunt u het nuttige combineren met het aangename, door bijvoorbeeld te kiezen voor een fonteintje die is aangesloten op de waterpomp. Wilt u graag vissen in de vijver? Dan is de waterkwaliteit een nóg belangrijker aandachtspunt. Vraag hierover gerust om meer informatie aan onze medewerkers, zodat wij u kunnen adviseren. U vindt bij ons verschillende soorten vissenvoer en overige benodigdheden.

De benodigdheden voor vijver onderhoud kopen in Veldhoven?

Als uw vijver eenmaal is aangelegd, wilt u deze optimaal onderhouden en vooral schoon houden. Daar zijn gelukkig verschillende hulpmiddelen voor. Zo kunt u enerzijds denken aan afdekmateriaal, om de vijver eventueel te beschermen tegen afvallende bladeren. Ook zijn er vijver stofzuigers, netten, reinigingsmiddelen, pompen en filters. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat de vijver mooi en gezond blijft, dankzij een optimale waterkwaliteit. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor advies en informatie over zowel vijver aanleg als vijver onderhoud. Wij adviseren u graag. Zeven dagen per week bent u welkom bij GroenRijk De Heikant in Veldhoven. Graag tot ziens in ons tuincentrum!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijver