Pompen en filters

Pompen in de vijver zorgen voor een goede watercirculatie in de vijver. Een filter zorgt ervoor dat vuil uit de vijver wordt gehaald. Een vijver zonder pompen of filters is niet compleet en hoogstwaarschijnlijk niet goed voor de vissen of waterplanten. Bij GroenRijk De Heikant in Veldhoven is er groot assortiment aan vijverpompen en vijverfilters. Ook voor advies kunt u bij GroenRijk De Heikant terecht. De experts op de vijverafdeling vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw vijver. Kom langs bij ons tuincentrum om het complete assortiment pompen en filters te bekijken. Wij zien u graag snel terug!

De werking van een vijverpomp

Zoals u misschien al wist zorgt een vijverpomp voor de juiste watercirculatie in de vijver. Afvalstoffen worden uit de vijver verwijderd, terwijl de goede stoffen zoals zuurstof, makkelijker opgenomen kunnen worden. Wilt u een fontein in de vijver plaatsen? Ook dan heeft u een vijverpomp nodig. Bij het kiezen van de juiste vijverpomp dient u rekening houden met de volgende factoren:

  • Pompvermogen. Hoe meer water er in de vijver zit, hoe groter het pompvermogen van de vijverpomp zal moeten zijn om goed te kunnen werken. 
  • Een natte of droge opstelling voor de vijverpomp. U kunt de vijverpomp in de vijver of buiten de vijver plaatsen. Vrijwel iedere vijverpomp is geschikt om in de vijver geplaatst te worden, maar om de pomp buiten de vijver te plaatsen heeft u een zuigaansluiting nodig.
  • De plaats van de pomp. Als u de pomp in de vijver wilt plaatsen, kunt u dit het best op het diepste punt van de vijver doen. 

Voor meer tips over bijvoorbeeld de beste plaats in of rondom de vijver bent u van harte welkom bij ons tuincentrum in Veldhoven. Wij vertellen u hier graag meer over en kunnen u advies bieden bij het kopen van een geschikte vijverpomp.

vijverpomp-vijverfilter-veldhoven

Welke filter past bij mijn vijver?

Merkt u dat het water in de vijver troebel wordt? Dan is een filtersysteem aansluiten vaak een goede oplossing. Een filtersysteem filtert het grove vuil uit de vijver. Het is echter wel belangrijk dat er bepaalde bacteriën in de vijver aanwezig blijven om de planten en vissen gezond te houden. Voor uw vijver kunt u diverse filters aanschaffen. Zo kunt u onder andere kiezen uit een conventioneel systeem, of een systeem met meerdere kamers waar het water doorheen komt. Vrijwel iedere vijver is anders en kan het nogal lastig zijn om een geschikt filtersysteem te kiezen. Onze medewerkers geven u graag meer tips en advies hierover. 

Pompen en filters voor uw vijver kopen bij GroenRijk De Heikant in Veldhoven

Pompen en filters voor uw vijver koopt u natuurlijk bij GroenRijk De Heikant. Het assortiment bij ons tuincentrum in Veldhoven is erg ruim, waardoor wij ervan verzekerd zijn dat er een geschikte vijverpomp of vijverfilter voor uw vijver te vinden is. Heeft u vragen over het assortiment vijverbenodigdheden of over het aanleggen van een vijver? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons tuincentrum in Veldhoven. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijver