Waterplanten

Waterplanten maken uw vijver levendig, sfeervol en het heeft ook nog een praktische functie: sommige waterplanten zuiveren het water en zorgen voor zuurstof voor de vijvervissen. Voor al uw waterplanten kunt u terecht bij GroenRijk De Heikant in Veldhoven. Ons aanbod waterplanten is het grootst in het voorjaar, aangezien dit de beste tijd is om de waterplanten te planten. Kom langs bij ons tuincentrum in Veldhoven om het complete assortiment te bekijken. Onze medewerkers geven u graag advies en hebben een antwoord op al uw vragen over het aanleggen van een vijver

Verschillende soorten waterplanten voor in de vijver

Bij GroenRijk De Heikant kunt u terecht voor diverse soorten waterplanten. Denk hierbij onder andere aan:

  • Zuurstofplanten: deze waterplanten zorgen voor zuurstof in de vijver. De naam zegt het eigenlijk al! Zuurstofplanten zijn dan ook direct de belangrijkste planten voor in de vijver. Zuurstofplanten planten in de vijver is daarnaast een goede manier om algengroei in de vijver tegen te gaan. Een voorbeeld van een zuurstofplant is het Glanzend fonteinkruid. 
  • Moeras- en oeverplanten: terwijl zuurstofplanten vaak compleet onder water staan, staan moeras- en oeverplanten alleen met de wortels in het water. Deze waterplanten kunnen dan ook het best gepland worden op een ondiepe plek in de vijver. Moeras- en oeverplanten zorgen ervoor dat uw vijver er van een afstand sfeervol en gevuld uitziet. Een voorbeeld van een oeverplant is de Blauwe lis. 
  • Drijfplanten: wilt u uw vijver helder houden door waterplanten te planten? Dan kunt u de drijfplanten niet vergeten. Deze waterplanten hangen met hun wortels los in de vijver en de wortels zijn dus niet in de bodem verankerd. De wortels nemen voedingsstoffen op uit de vijver en zorgen er zo voor dat het water zuiver blijft. Er zijn diverse soorten drijfplanten die winterhard zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld van de Kikkerbeet ook in de winter genieten. 

Natuurlijk vindt u bij GroenRijk De Heikant ook diverse soorten waterlelies. Kom langs bij ons tuincentrum in Veldhoven om het complete assortiment waterplanten te bekijken. 

waterplanten-veldhoven

Hoeveel waterplanten heb ik nodig voor mijn vijver?

Waterplanten zorgen voor een goede balans in de vijver. Het is dan ook belangrijk om een goede hoeveelheid waterplanten in de vijver te planten. Als u de vijver van bovenaf bekijkt, zal ongeveer meer dan de helft begroeid met waterplanten moeten zijn. Het grootste deel van deze planten moeten zuurstofplanten zijn. Waterplanten aanschaffen voor in de vijver kan dus nogal een investering zijn, maar als u de waterplanten koopt bij GroenRijk De Heikant bent u verzekerd van de juiste prijs. 

vijverplanten-veldhoven

Waterplanten kopen bij GroenRijk De Heikant in Veldhoven

Waterplanten kopen doet u natuurlijk bij GroenRijk De Heikant in Veldhoven. Op onze vijverafdeling vindt u overigens ook pompen en filters en alles wat u nodig heeft om de vissen in de vijver te verzorgen. Houd uw vijver zuiver en gezond met de producten van GroenRijk De Heikant! Heeft u nog vragen over het planten van waterplanten in de vijver of wilt u advies over welke waterplanten het best bij uw vijver passen? Neem dan contact met ons op of vraag hulp aan één van de medewerkers op de vijverafdeling. Wij hopen u snel terug te zien bij ons tuincentrum in Veldhoven!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijver