vijver-aalst

Een Vijver in je tuin

Een vijver in de tuin. Brengt rust, sfeer en gezelligheid. Net hoe u de vijver inricht. Een vijver kan op verschillende doeleinde hebben. Van siervijver, visvijver, natuurvijver, spiegelvijver, koivijver. Mini vijvertje, Het is allemaal mogelijk.   Kom naar tuincentrum GroenRijk de Heikant nabij Aalst voor alle uw vijverartikelen.

Als eerste moet u kiezen hoe u de vijver wil maken. Welke vorm en standplaats in de tuin.  Je voorgevormde vijvers en met vijverfolie kunt u zelf de vorm bepalen.
Voordat je vijver vult met water, moet er eerst substraat onder in de bodem met bacterial. Het bacterie leven moet in het water opgang  worden gebracht voor de juiste hardheid van het water. Alleen kraanwater niet goed voor de groei van de planten en leefklimaat voor de vissen.

Bij het opstarten kunt u de vijverplanten en zuurstofplanten al in de vijver plaatsen.  Met vissen, of het nou goudvissen is of koi’s moet twee weken wachten zodat het water de juiste kwaliteit heeft.

 

Bij tuincentrum GroenRijk de Heikant nabij Aalst kan u uw vijverwater laten testen. Dit is nodig om te weten of de PH, GH, KH waarde de juiste waarde heeft zodat waterplanten optimaal kunnen groeien en vissen in goede conditie kunnen leven. De middeltjes om de kwaliteit van het water verbeteren verkopen we van de merken Colombo en Velda.

 

Beweging in het water van de vijver is goed voor meer zuurstof in het water. Dit kan doormiddel van een  fontein of waterval.  GroenRijk de Heikant heeft een breed assortiment pompen van de merken, Oase, Messner en Vivaria. Belangrijk bij een keuze van de juiste pomp is de hoeveelheid water die de pomp per minuut moet verwerken. Meer informatie hierover vraag de medewerkers bij ons op tuincentrum.

 

Om te verkomen dat er alg groei in de vijver komt kan u een vijverfilter aansluiten. Filters heb je diverse soorten, Van UV filters met UV-lamp en biologische filter. De filter zijn er van de merken: Oase, Messner, en Vivaria.  Bij de keuze van vijverfilter moet u rekening houden met de hoeveelheid water wat in uw vijver zit en de hoeveelheid water die de filter per minuut kan verwerken. De


Wilt u meer informatie over vijverpompen en vijverfilters vraag  bij ons in de winkel aan onze vijverspecialist . Velda is een bekend merk in vijverland. Ze hebben veel artikelen om de vijver verder mee aan te kleden en te ondersteunen. 

 

Heeft u geen ruimte voor een vijver, maar wilt u toch water in uw tuin. Zijn er diverse klassieke en moderne waterornamenten .   Doormiddel een van een bak water . Dit kan ondergronds of boven de grond waarin de pomp wordt gedaan kan de waterornament aangesloten worden.  Sommige waterornamenten hebben een bassin in het ornament. Belangrijk is dat je pomp niet droog laat lopen anders gaat die kapot. Dus bij warm weer als het water verdamt. Het water bijvullen.

En in de winter moet het ornament droog zijn. Want sommige ornament kunnen kapot vriezen als er water in blijft staan.

 

Heeft u helemaal geen ruimte omdat u bijvoorbeeld op een balkon woont en u wil toch water. Dan kan een waterschaal met waterplanten een leuk idee zijn.  Er zijn diverse trendy schalen waarin u waterplanten kan doen.

 

Kom naar tuincentrum GroenRijk de Heikant nabij Aalst om assortiment te bekijken en advies in te winnen bij onze vijverspecialist.