Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn ideale planten wanneer u weinig tijd heeft om planten te verzorgen. Hoe handig is dat? Daarnaast worden deze planten steeds populairder, omdat ze in bijna elk interieur passen. Bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven hebben we een breed assortiment aan verschillende soorten cactussen en vetplanten. Kan uw interieur wel iets meer groen gebruiken? Maar heeft u eigenlijk geen groene vingers? Geen zorgen! Kom langs ons tuincentrum om onze cactussen en vetplanten te bewonderen! Bekijk onze openingstijden op de contactpagina.

Cactussen en vetplanten | GroenRijk de Heikant

Hoe kan de cactus zo lang zonder water?

Misschien herkent u het wel, u bent net twee weken met vakantie geweest en u heeft in die twee weken uw planten geen water gegeven. U komt thuis en de planten zijn overleden.. Met een cactus zal u dat niet gebeuren! Hoe kan dat nou precies? Cactussen kunnen heel lang zonder water. Omdat de cactus van nature in een heel droge omgeving leeft, moet de plant zorgen dat hij zo weinig mogelijk water verliest. Dat kan de cactus, doordat hij geen bladeren heeft maar stekels. Omdat de stekels zo klein zijn, verband de cactus minder water. Zo kan de cactus dus een hele lange tijd zijn vocht vasthouden, om te overleven.

Cactussen en vetplanten | GroenRijk de Heikant

Verzorging cactussen

Zoals u hierboven al eerder heeft kunnen lezen, heeft u niet echt groene vingers nodig om een cactus te verzorgen. Er zijn twee factoren erg van belang, namelijk licht en water.

  • Licht: verreweg de meeste cactussen zijn gewend om in de volle zon te staan. Ze willen daarom ook graag in direct zonlicht staan. Een raam op het zuiden is bijvoorbeeld ideaal, omdat hier veel zonlicht is. Heeft u dat niet? Zorg er dan voor dat uw cactus in ieder geval een paar uur zonlicht per dag heeft, want op deze manier krijgt u de meest gezonde en mooiste cactussen.
  • Water: cactussen kunnen dus enorm veel vocht opslaan, wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent, gebruiken ze de vochtreserves die ze hebben opgeslagen. Let er op dat de cactus al een tijd droog staat wanneer u de cactus weer water wilt geven. Wanneer u de cactus té regelmatig water geeft, zal de cactus sterven.  En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Cactussen en vetplanten | GroenRijk de Heikant

Oneindig veel mogelijkheden met cactussen 

Wist u dat wij in ons tuincentrum in Veldhoven een zeer divers aanbod hebben aan cactussen? Cactussen zijn er in verschillende soorten, vormen, maten en kleuren. Er zijn zelfs vrolijke cactussen met bloemetjes! Het leuke aan de cactus is, dat u ze niet alleen in de woonkamer kunt neerzetten, maar het bijvoorbeeld ook zeer schattige plantjes zijn voor bijvoorbeeld in de keuken. Neem eens een kijkje bij GroenRijk de Heikant en laat u inspireren door al onze cactussen.

Kamerplanten kopen bij GroenRijk de Heikant

Bent u ook enthousiast geraakt over cactussen? Naast deze leuke kamerplanten hebben wij natuurlijk ook nog vele groene kamerplanten en bloeiende kamerplanten! Kom snel eens langs GroenRijk de Heikant in Veldhoven en laat u verbazen. Onze openingstijden en contactgegevens kunt u vinden op de contactpagina. Graag tot ziens bij GroenRijk de Heikant!
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten