Kruiden

Zelf kruiden kweken is lekker, gezond en bovendien heel leuk! Kruiden kunt u in de keuken in zinken potjes kweken, of buiten in de volle grond of in een moestuinbak. Alle soorten kruiden die u zelf kunt kweken, vindt u bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven. Bedenk eens: u bent bezig met het bereiden van een heerlijke maaltijd, om het gerecht helemaal subliem te maken wilt u gebruik maken van verse rozemarijn, u loopt de keukendeur uit en plukt zo 4 verse takjes rozemarijn. Handig, vers en ontzettend lekker! Kruiden in de supermarkt zijn soms duur en blijven niet lang vers. In uw eigen keuken kruiden kweken is goedkoper en gezonder! Er komen namelijk geen dure en ongezonde bestrijdingsmiddelen aan te pas.

Kruiden kweken

De meeste kruiden zijn makkelijk te kweken. Soorten als rozemarijn, tijm en salie zijn soorten die van een zonnige plek houden. Dit zijn kruidensoorten die oorspronkelijk uit de landen rondom de Middelandse Zee groeien. Zij houden dus van zon en warmte. Andere kruiden als bieslook, peterselie en kervel groeien ook prima in de halfschaduw. Deze soorten zijn dus zeer geschikt voor in de Nederlandse tuin. U kunt een kruidentuin beginnen of de kruiden in de moestuin planten. Kruiden groeien prima in bloempotten of zinken potjes. Kiest u voor een kruidentuin? Situeer de tuin dan het liefst dicht bij de keuken, mits dit een zonnige plek is natuurlijk. Zo hoeft u tijdens het koken niet ver te lopen om de kruiden te plukken.

Kruiden keuken - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Kruidenrek

Een kruidenrek is handig om meerdere potjes met kruiden bij elkaar te organiseren in de keuken. U kunt ook een kruidenrek realiseren door potjes verse kruiden aan een rek te hangen. Op deze manier heeft u een kruidenrek van verse, gezonde en lekkere kruiden. Bij GroenRijk de Heikant koopt u potjes om de kruiden in te kweken en zaden om te zaaien. Ook tuingereedschap om de kruiden te oogsten vindt u bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven. Kom langs en ontdek de vele mogelijkheden van de kruidenwereld. Het is gemakkelijk, niet veel werk en heerlijk om zelf kruiden te kweken. Wij adviseren u graag over welke soort kruidentuin bij u past. Ook voor benodigdheden voor een kruidenrek bent u bij ons aan het goede adres! Plan uw route naar ons tuincentrum via de contactpagina.

Verse kruiden

Er is niets lekkerder dan verse kruiden uit eigen (kruiden)tuin. Heeft u ooit wel eens bieslook uit de supermarkt en verse bieslook uit eigen tuin vergeleken? Als u eenmaal verse kruiden uit eigen tuin heeft geproefd, wilt u nooit meer iets anders. Verse kruiden ruiken veel sterker dan kruiden uit de supermarkt. Bovendien is niets lastiger dan misgrijpen net op het moment dat u verse kruiden nodig heeft. Met een kruidentuin heeft u te allen tijde toegang tot verse kruiden en hoeft u de kruiden niet op uw boodschappenlijstje te zetten. Het personeel van GroenRijk de Heikant adviseert u graag over welke kruiden het in welk jaargetijde goed doen. Maar dit staat ook altijd op de verpakking vermeld. Begin vandaag met het kweken van verse kruiden. Het is gemakkelijk en super lekker!

Verse kruiden - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Kruiden planten

U kiest zelf of u kruiden wilt planten of kruiden wilt zaaien. Bij het planten van kruiden plaatst u kleine kruidenplantjes in de grond. Deze kleine plantjes zijn al wat ouder en zijn daarom sneller klaar voor de oogst. Maggikruid of lavas, peterselie, oregano, rozemarijn, munt, tijm, bieslook, krulpeterselie en rode chilipeper koopt u onder andere bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven. Bedenk uzelf eens wat voor heerlijke gerechten u met deze kruiden kunt maken. Garneer uw pasta met verse peterselie en strooi wat zelf-geplukte bieslook in de pompoensoep. Wat dacht u van vers-geoogste rozemarijn over de gegerilde kipfilet. Stroomt het water u al in de mond? Start vandaag nog met het telen van uw eigen verse kruiden. 

Kruiden planten moestuinbak - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Kruiden drogen

Sommige kruiden zijn gedroogd ook erg lekker, denk bijvoorbeeld aan gedroogde oregano, dille of peterselie. Deze koopt u normaal gesproken in een potje in de supermarkt. Bij GroenRijk de Heikant hebben we alle benodigdheden en kennis in huis om zelf kruiden te drogen. 

Wat moet u doen?

  • Spreid wat verse kruiden als rozemarijn, peterselie of oregano over een keukenpapiertje
  • Let er goed op dat de takjes elkaar niet raken!
  • Leg een tweede velletje keukenpapier over de kruiden heen
  • Doe de kruiden voor 3 minuten in de magnetron op 600 Watt (een heteluchtoven op 30-40 graden werkt ook)
  • Klaar is Kees! 
  • Stop de gedroogde kruiden in een potje om ze te bewaren. 

Kruiden Veldhoven

Koop alles wat u nodig heeft voor een kruidentuin bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven. Wij hebben de lekkerste kruidenplantjes en kruidenzaden die u nog niet eerder kende. Ontdek de kruidenwereld en start dit jaar met het verbouwen van uw eigen verse kruiden. Wees de ster in de keuken en maak de lekkerste gerechten nóg lekkerder met heerlijke verse kruiden van eigen oogst. Kom langs in Veldhoven, wij zijn goed bereikbaar vanuit Geldrop, Eindhoven, Waalre, Best, Oirschot, Nuenen, Helmond, Den Bosch, Eersel en Valkenswaard. Plan uw route op onze contactpagina. Wij kijken ernaar uit om u van kruidenadvies te voorzien! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten