Bijen, vlinders en insecten

De tuin is een verlengstuk van uw huis en de tuin is een deel van de natuur. Zo kunnen er onverwachts bijen, vlinders, insecten en/of vogels in de tuin terecht komen. Deze dieren bieden vele voordelen voor natuur, tuin en voor uzelf!

Bijenplanten en vlinderplanten bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven

GroenRijk de Heikant heeft een groot assortiment vaste planten waar bijen en vlinders dol op zijn. Zie het logo van de blije bijen. Dit logo vindt u terug in ons tuincentrum bij de vaste planten waar bijen dol op zijn. Het zijn vooral planten met bloemen waarbij de bijen goed bij de meeldraden kunnen. Voor vlinders hebben we bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven een aparte tafel met allemaal vlinderlokkers.

Vaste planten geschikt voor bijen bij GroenRijk de Heikant VeldhovenBijenplanten en vlinderplanten - GroenRijk de Heikant

Bijentuin in Veldhoven

Aan de Berkt in Velhoven komt een nieuwe bijencentrum. Er komt een insectenvriendelijk tuin bij, die ze in etappes aan gaan leggen met veel bloeiende planten en bomen. In de tuin is een lange overkapping waaronder bijenkasten staan (de bijenhal) en een ontvangst- en educatieruimte, " het Raethuis". Het terrein aan de Berkt heeft veel mogelijkheden en het goed bereikbaar. Het ligt aan de rand van de woonwijk waar veel voedsel te vinden is voor bijen, veel meer dan bijvoorbeeld op het platteland. Honingbijen hebben een actieradius van 3 kilometer en kunnen dus vanaf De Berkt praktisch heel Veldhoven bevliegen, daar bloemen bezoeken in tuinen en parken en zo ook bijdragen aan de bestuiving van de planten. In dit centrum willen wij bezoekers ontvangen en vertellen over de bijen en hoe belangrijk bijen zijn. De bijentuin zal overdag vrij toegankelijk zijn voor bezoekers. Alleen de bijenhal met daarvoor een vijver wordt afgeschermd en is uitsluitend samen met een imker te bezoeken. de vereniging hoopt dat de bijentuin de mensen uit de wijken aanspreekt en dat wijkbewoners betrokken willen worden bij aanleg en onderhoud van deze tuin.

Feestelijke opening van de bijenhal op zondag 19 april: 13.30 - 16.30 uur

De bijenhal

De bijenhal is klaar en wordt vanaf 19 april officieel in gebruik genomen. Deze opening gaat gepaard met een feestelijke aangelegenheid waarbij u zeer welkom bent. Kom langs in onze bijenhal en ervaar alle bijenplanten, vlinderplanten en andere tuinplanten die bijen, vlinders en insecten aantrekken.

Dagen dat de dieren in de belangstelling staan:
11 t/m 19 april Bijen in de tuin
27 juni t/m 5 juli Vlinders in de tuin
24 oktober t/m 1 november Vogels in de tuin

Soorten bijen

Er zijn verschillende soorten bijen in Nederland. De honingbij is misschien wel een van de populairste bijensoorten in Nederland. Naast het bestuiven van bloemen heeft deze bij namelijk de gave om nectar om te zetten in een gezond en zoet product: honing. U vindt honingbijen steeds minder in het wild, maar steeds meer in kassen of in kasten. Dat maakt de bijen tegenwoordig niet meer zoveel uit. Zij doen waar ze goed in zijn en produceren een van de lekkerste zoetstoffen die we kennen! Help de honingbij door bloemen en planten in de tuin te planten waar zij gek op zijn. Bekijk de planten waar bijen dol op zijn in de lijst hieronder.

Bijenhotel

Hoe creëert u uw eigen bijenhotel? Met behulp van een bijenhotel geeft u de bijen een fijne plek om naar terug te keren. Wat krijgt u hiervoor terug? Bijen bestuiven bloemen en laten dat stuifmeel in de bloem van andere bloemen achter. Dit draagt bij aan de groei van zowel de bij als de bloem. Bloemen accepteren niet het stuifmeel van ander bloemen dus er ontstaan geen kruissoorten. Dit heeft de natuur goed geregeld. Creër nu uw eigen bijenhotel en haal de benodigheden bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven!

Bijenplanten kopen in Veldhoven

Koop nu bijenplanten en vlinderplanten waarmee u de natuur een handje helpt bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten