Rozen

De koningin onder de tuinplanten? Zonder twijfel: rozen. Rozen zijn één van de mooiste tuinplanten die er bestaan. Creëer een romantisch aanzicht in de tuin door een rozenstruik te planten. Ook klimrozen zijn ideaal voor een sfeervol beeld in de tuin. Laat klimrozen gemakkelijk over pergola's en klimrekken groeien. Verder hebben we bij GroenRijk de Heikant ook stamrozen, heesterrozen en bodembedekkende rozen. Kom langs in Veldhoven, nabij Eindhoven en ontdek ons ruime assortiment tuinplanten en rozen. Wij geven u graag advies over wanneer, waar en hoe u rozen moet planten, onderhouden en snoeien. 

Soorten rozen

Er bestaan vele soorten rozen. Bij tuincentrum GroenRijk de Heikant hebben wij onder andere:

  • klimrozen
  • heesterrozen
  • stamrozen
  • bodembedekkende rozen
  • struikrozen

Rozen - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Grootbloemige rozen

Grootbloemige rozen zijn prachtige, grote, gevulde rozen. Per steel bloeit er één grote roos, hierdoor zijn de rozen erg mooi in borders en in perken. De meeste grootstammige rozen bloeien door, dat wil zeggen dat ze in juni en juli uitbundig bloeien en in het najaar nog steeds nieuwe bloemen blijven vormen. Dit zorgt ervoor dat het jaar erop de roos nog voller bloeit dan het jaar ervoor. De grootbloemige rozen zijn ook te verkrijgen als stamrozen, stamrozen blijven klein omdat ze zo geënt zijn. Meer weten over grootbloemige rozen of stamrozen? Kom langs in ons tuincenturm in Veldhoven.

Rozen planten

Bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven hebben we veel verschillende soorten rozen. Rozen die gekweekt zijn in pot, kunt u het hele jaar door planten. Rozen met een blote wortel plant u in november, zodat de blote wortels genoeg de tijd hebben om zichzelf te ontwikkelen. Maar ook het voorjaar is geschikt om rozen te planten, let er in het voorjaar op dat het niet meer vriest, dit belemmert de groei van de roos. Plant voorgepotte rozen in de maanden maart/april. Rozen wortelen erg diep, het is dus belangrijk dat u een diep plantengat graaft in de volle grond. Een diepe kweekbak of balkonbak volstaat ook voor rozen. Bemest rozen met speciale rozenbemesting, dit bestaat meestal uit kippenmest en stinkt een beetje. Deze organische bemesting zorgt ervoor dat uw roos voldoende voeding krijgt, waardoor de roos uiteindelijk prachtig bloeit.

Rozen planten - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Rozen verzorgen

Rozen houden van een zonnige standplek met een voedingsrijke en goed doorlatende grond, ook als ze in pot zijn geplant. In het voorjaar heeft de roos veel verzorging en voeding nodig, omdat de roos veel energie steekt in het groeien van prachtige bloemen. Wij raden u aan om de roos in het voorjaar van extra voeding te voorzien. Ook in de zomermaanden kunt u uw roos voorzien van extra voeding, meng de mest en voeding met potgrond en houdt de roos vochtig. Vooral in het eerste jaar heeft de roos veel water nodig. Koop rozenvoeding, rozenmest en andere voedings- en verzorgingsproducten voor rozen bij ons tuincentrum in Veldhoven. 

Wanneer rozen snoeien

Heeft u deze prachtige tuinplant in de tuin staan, dan is het belangrijk dat u de plant op de juiste momenten snoeit. Rozen hebben een snoeibeurt nodig in:

  • maart/april, net na de vorstperiode. Als u de rozen in maart snoeit, heeft de plant genoeg de tijd om prachtig te bloeien tijdens de zomermaanden. U kunt de roos ook later snoeien, maar dan heeft de roos korter de tijd om aan te sterken voor de bloei. U snoeit de roos met een scherpe snoeischaar net na een nieuw 'oogje' op de stengel. Hierna zal op de plek van het oogje een nieuwe tak groeien.
  • de zomer. Om de groei te stimuleren is het verstandig om in de zomer uitgebloeide rozen weg te knippen, hierdoor kan de roos weer energie steken in het groeien van nieuwe bloemen. 

Rozen snoeien - GreoenRijk de Heikant Veldhoven

Let op bij het snoeien van de roos in september. Snoeien zorgt voor nieuwe energie en het vormen van jonge scheuten. Als u de roos in september snoeit, bestaat er een grote kans dat de roos weer uitloopt in de koudere maanden. In november en december heeft de roos geen tijd om te verharden en zal de roos bevriezen. Knip dus alleen uitgebloeide rozen weg in de zomer en beperk de grote snoeibeurt tot het voorjaar. 

Rozen Veldhoven

Koop de mooiste rozen voor in de tuin of voor op het balkon bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven. In ons tuincentrum vindt u een grote buitenafdeling met allerlei soorten tuinplanten, waaronder klimrozen, stamrozen, heesterrozen en struikrozen. Vraag ons personeel om advies. Wij vertellen u graag alles over de verzorging van rozen. Heeft u een balkon maar wilt u toch genieten van de mooiste bloemen? Er zijn ook geschikte rozen voor in diepe bloembakken. Kom langs en ontdek de vele mogelijkheden. Plan uw route op de contactpagina of bel ons op 040-3686350 voor meer informatie. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten