Vaste planten

Vaste planten of borderplanten in de tuin geven uw tuin een gezellige uitstraling. Vaste planten plaatst u in de grond en komen jaarlijks terug. Bekende vaste planten zijn asters en vlinderstruiken. Heeft u een tuin die wel een opfleurbeurt kan gebruiken? Koop nu uw vaste planten bij GroenRijk de Heikant en laat uw tuin stralen! Wist u dat het planten van vaste plantensoorten ook bijdraagt aan het wildleven van bijen, vlinders en insecten? Vaste planten met bloemen worden namelijk bestoven door bijen waardoor planten en ook bijen zich voortplanten. Een ware win-win-situatie dus! 

Borderplanten in Veldhoven

Wilt u uw border in de tuin opleuken met vaste planten? Er zijn verschillende soorten vaste planten, we onderverdelen ze in drie soorten: late bloeiers, zoals Asters, vroegbloeiers, zoals Delphinium, Achillea's en lage planten als de Campanula's, Geum, Potentilla. Bij GroenRijk de Heikant vindt u een ruim aanbod aan laatbloeiers, vroegbloeiers en lage planten. Voordat u begint met het planten van de borderplanten in uw border, is het belangrijk dat u rekening houdt met zon, schaduw en bloeitijd. Wilt u niet alleen in de maanden juni tot augustus genieten van een bloeiende tuin? Kies dan eens voor winterharde planten. Dit zijn tuinplantensoorten die juist buiten de zomermaanden om in bloei staan. Zo zorgt u ervoor dat u te allen tijde een gezellige border hebt!

Borderplanten - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Winterharde vaste planten

Alleen een kleurrijke tuin in de zomer? Dat hoeft zeker niet! Bekijk de lijst van winterharde planten die uw tuin ook in de winter een gezellige uitstraling geeft. Combineer vaste planten met een andere bloeiperiode zodat u het hele jaar door kunt genieten van bloeiers in uw tuin. Onze favoriete winterharde planten zijn:

  • siergras
  • geranium
  • lavendel
  • hedera
  • helleborus (kerstroos)

Bloeiende vaste planten

Bloeiende vaste planten kunnen na het wegvloeien van de vorstperiode niet wachten om hun bloemen te laten zien. Aan het begin van het voorjaar ziet u dan ook veel vaste planten nieuwe knoppen vormen. Veel bloeiende vaste planten stralen al in het voorjaar. Veel bloeiende vaste planten zijn tijdens de zomerperiode op hun mooist. Waar u ook van houdt, hoge, lage, rode, paarse, gele of witte bloemen, GroenRijk de Heikant heeft een groot assortiment aan bloeiende vaste planten die uw tuin dit jaar weer prachtig laat stralen.

Vaste planten kopen in Veldhoven

Wilt u uw tuin opleuken met vaste planten? Bekijk ons hele assortiment tuinplanten in Veldhoven. Komt u maar niet uit het kiezen van de juiste plant voor uw border of tuin? Vraag onze medewerkers om advies en ga vandaag nog aan de slag! Koop uw vaste planten bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven. Plan uw bezoek via onze contactpagina of bel of mail om contact op te nemen. Op zoek naar andere tuinplanten? Kom langs bij GroenRijk de Heikant en ontdek alle tuinplanten!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten