Meststoffen en bestrijding

Bent u op zoek naar meststoffen en bestrijdingsmiddelen? Dan bent u bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven aan het juiste adres. Wij bieden een breed assortiment aan verschillende soorten meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Kom eens langs bij ons tuincentrum! Onze openingstijden vindt u op onze contactpagina.

 

 

Meststoffen

Planten groeien niet zomaar. Net zoals mensen eten en drinken, hebben planten naast water ook voeding nodig. Groenrijk de Heikant te Veldhoven heeft een breed assortiment plantenvoeding van de merken Ecostyle biologische meststof, Pokon, DCM, Naturado en ons eigen huismerk. U kiest onder andere uit kunstmeststoffen en biologische meststoffen. Universeel of uniek per soort, want voor elke bloei heeft u een ander soort voeding nodig dan voor extra groei of meer vruchten. Laat u adviseren, ons personeel weet alles van meststoffen en bestrijdingsmiddelen.

GroenRijk de Heikant heeft verschillende soorten grondsoorten, zoals:

Speciale potgrond

Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die de planten ook daadwerkelijk beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die planten, zoals orchideeën nodig hebben. Orchideeën gedijen eigenlijk het best op boomschorssnippers, hierdoor houden orchideeën wel van wat extra voeding. Lees meer over meststoffen en compost. 

Meststoffen en bestrijding_GroenRijk de Heikant

Gazon

Een gazon in de tuin staat prachtig en is zeer milieubewust. De trend waar vele hoveniers en plantenliefhebbers het niet mee eens zijn is het voltegelen van de tuin. Een gazon brengt direct een natuurlijke sfeer in de tuin. Een gazon speciaal voor de kinderen of een prachtig siergazon, wat ook voor gazon heeft, een gazon vereist onderhoud. Een groen gazon is een goede basis voor de tuin. Om het gazon mooi te houden, is de juiste bemesting en onderhoud van groot belang. Het zeven stappenplan van Ecostyle is een makkelijk manier om het gazon te onderhouden. Bij GroenRijk de Heikant bieden we diverse producten om uw gazon mooi te onderhouden.

Gewasbescherming

Bayer is hét merk in Nederland voor chemische bestrijdingsmiddelen. Het topmerk Ecostyle is de bekendste op het gebied van biologische bestrijdingsmiddelen. Beide merken zijn verkrijgbaar bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven, nabij Eindhoven. Voor bestrijden geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Voordat u overgaat tot het bestrijden van luizen, rupsen en ander ongedierte, vraagt u zichzelf af of de plant wel op een goede plaats staat. Een plant die niet goed groeit, staat vaak op een verkeerde plek in de tuin. De grond is bijvoorbeeld te nat of te droog of de standplaats is voor deze plant wellicht te zonnig of juist te donker. Mocht u desondanks toch de ongewenste beestjes te lijf willen gaan, laat u dan goed voorlichten en lees aandachtig de gebruiksaanwijzing. U koopt bij GroenRijk de Heikant ook bestrijdingsmiddelen tegen mollen, muizen en groter ongedierte.

Meststoffen en bestrijding_GroenRijk de Heikant

Onkruidbestrijding

Planten die als ongenodigde gasten in het gazon voorkomen, noemen we onkruid, terwijl dit gewoon inheemse planten zijn. Toch verwijderen we het liefst onkruid om onze gewilde tuinplanten het best tot hun recht te laten komen. In de borders schoffelen we het "onkruid" gemakkelijk weg. Dit is in het gazon een stuk moeilijker, hierdoor grijpen we terug naar bestrijdingsmiddelen. Bestrijdingsmiddelen bestaan in de vorm van korrels en in vloeibare vorm. Een hardnekkig, veel-voorkomend onkruid is mos. Vaak komt dit in schaduwliggende gazons voor of in gazons waar de grond te zuur is. Vraag bij GroenRijk de Heikant een grondanalyse aan met daarbij een persoonlijk bemestingsadvies. Bij zure grond wil het gazon kalken ook nog weleens helpen, kalk helpt de zuurgraad van de grond op peil houden. Meer informatie over onkruidbestrijding of gazons? Kom langs en vraag ons personeel om advies.

Schimmels

Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. Bij GroenRijk de Heikant hebben we verschillende biologische- en niet-biologische bestrijdingsmiddelen om onder andere de voglende schimmels te bestrijden:

  • De bekendste schimmel is meeldauw. Meeldauw bedekt de plant met een laagje wit, genaamd schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel over op andere planten. Schimmels veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmert en soms totaal afbreekt. 
  • Een andere schimmelsoort is roest. Roest is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant van de bladeren ontstaan geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldenknop. 
  • Sterroetdauw, ook wel blackspot genoemd, komt vooral op rozen voor. Wij bevelen aan om preventief te spuiten in maart. Haal de juiste bestrijdingsmiddelen in ons tuincentrum in Veldhoven, vlakbij Eindhoven. 
  • De valse meeldauw heeft een witgrauwe laag schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. Aan de bovenkant  onstaan vaak geelgroene vlekken. Aangetaste delen van de planten verwijdert u zodat de plant weer energie steekt in het groeien van nieuw, gezond blad.

Meststoffen en bestrijdingsmiddelen kopen

Wilt u meststoffen en bestrijdingsmiddelen kopen? Kom dan naar GroenRijk de Heikant in Veldhoven. Naast meststoffen en bestrijdingsmiddelen hebben we natuurlijk ook mooie tuinplanten, kamerplanten, barbecues en nog veel meer! Check de openingstijden en de route naar ons tuincentrum op de contactpagina.