Meststoffen en bestrijding

Meststoffen

Planten groeien niet zomaar. Net zoals wij eten en drinken, hebben planten naast water ook voeding nodig.

Groenrijk de Heikant te Veldhoven heeft een breed assortiment plantenvoeding van de merken ecostyle biologische meststof, pokon, DCM, Naturado en eigen huismerk. Je kunt kiezen uit kunstmeststoffen en biolosche meststoffen. Universeel of uniek per soort. Want voor elke bloei heb je ander soort voeding nodig dan voor extra groei of meer vruchten. 

Er zijn diverse diverse soorten grondsoorten zoals turf, potgrond, tuingrond. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die de planten nodig hebben zoals orchideeën die eigenlijk het best gedijen op boomschorssnippers. Het assortiment meststoffen wordt ook nader toegelicht evenals het maken van compost. 

Gazon

Vele nederlanders hebben een gazon in de tuin. Speciaal voor kinderen op te laten spelen of voor de sier. Een groen gazon is een goede basis voor de tuin. En een gazon blijft mooie bij de juiste bemesting en onderhoud. Het 7 stappen plan van Ecostyle is makkelijk manier om het gazon te onderhouden.

Gewasbescherming
Bayer is het merk in Nederland voor gemische bestrijdingsmiddelen en Ecostyle voor de biolsche bestrijdingsmiddelen. Beide merken zijn verkrijgbaar bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven nabij Eindhoven. Voor bestrijden geldt voorkomen is beter dan genezen dus voordat u overgaat tot het bestrijden van luizen, rupsen en ander ongedierte kunt u zich afvragen of de plant wel op een goede plaats staat. Een plant die al niet lekker groeit, staat vaak op een verkeerde plek. De grond kan bijvoorbeeld te nat of te droog zijn of de standplaats is voor deze plant wellicht te zonnig of te donker. Mocht u desondanks de beestjes te lijf willen gaan, laat u zich dan goed voorlichten en lees goed de gebruiksaanwijzing. U kunt ook bij ons terecht voor bestrijdingsmiddelen tegen mollen, muizen en groter ongedierte.

Onkruidbestrijding
Planten die als ongenode gasten in het gazon voorkomen worden onkruid genoemd, terwijl het gewoon inheemse planten zijn. In de borders kan het "onkruid" geschoffeld worden. Dit is in het gazon een stuk moeilijker, waardoor er teruggegrepen moet worden naar bestrijdingsmiddelen. Bestrijdingsmiddelen kunnen door middel van korrels of in vloeibare vorm verwerkt worden. Een ander hardnekkig onkruid is mos. Vaak komt dit in schaduwliggende gazons voor of in gazons waar de grond te zuur is. U kunt bij ons een grondanalyse aanvragen met daarbij een aangepast bemestingsadvies. Bij zure grond wil kalk ook nog weleens helpen. 

Schimmels
Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. De bekendste is meeldauw die de plant bedekt met een laagje wit schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel op andere planten over. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren en soms ten grond richten. Een andere schimmelsoort is roest. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldeknop. Sterroetdauw, ook wel blackspot genoemd, komt vooral op rozen voor, preventief spuiten in maart is aan te bevelen. De valse meeldauw heeft een witgrauw laag schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. Aan de bovenkant  onstaan vaak geelgroene vlekken. Aangetaste delen van de planten moeten worden verwijderd.

 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment