Meststoffen en bestrijding

Bent u op zoek naar meststoffen en bestrijdingsmiddelen? Dan bent u bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven aan het juiste adres. Wij bieden een breed assortiment aan verschillende soorten meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Kom eens langs bij ons tuincentrum! Onze openingstijden kunt u vinden op de contact pagina.

Meststoffen

Planten groeien niet zomaar. Net zoals wij eten en drinken, hebben planten naast water ook voeding nodig. Groenrijk de Heikant te Veldhoven heeft een breed assortiment plantenvoeding van de merken Ecostyle biologische meststof, Pokon, DCM, Naturado en eigen huismerk. U kunt kiezen uit kunstmeststoffen en biologische meststoffen. Universeel of uniek per soort, want voor elke bloei heeft u een ander soort voeding nodig dan voor extra groei of meer vruchten. 

Er zijn diverse soorten grondsoorten, zoals:

  • Turf
  • Potgrond 
  • Tuingrond

Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig bijna voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die de planten ook daadwerkelijk beter laten groeien en bloeien. In deze soorten grond zijn voedingswaarden toegevoegd die planten, zoals orchideeën nodig hebben. Orchideeën gedijen eigenlijk het best op boomschorssnippers, hierdoor kunnen orchideeën wel wat extra voeding gebruiken. Het assortiment meststoffen wordt ook nader toegelicht evenals het maken van compost. 

Meststoffen en bestrijding_GroenRijk de Heikant

Gazon

Vele Nederlanders hebben een gazon in de tuin. Een gazon speciaal om hun kinderen op te laten spelen of voor de sier. Een groen gazon is een goede basis voor de tuin. Als u het gazon mooi wilt houden is de juiste bemesting en onderhoud van groot belang. Het zeven stappenplan van Ecostyle is makkelijk manier om het gazon te onderhouden. Bij GroenRijk de Heikant bieden we diverse producten om uw gazon mooi te onderhouden.

Gewasbescherming

Bayer is hét merk in Nederland voor chemische bestrijdingsmiddelen. Het topmerk Ecostyle is de bekendste op het gebied van biologische bestrijdingsmiddelen. Beide merken zijn verkrijgbaar bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven nabij Eindhoven. Voor bestrijden geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Voordat u overgaat tot het bestrijden van luizen, rupsen en ander ongedierte kunt u zichzelf afvragen of de plant wel op een goede plaats staat. Een plant die niet goed groeit, staat vaak op een verkeerde plek in de tuin. De grond kan bijvoorbeeld te nat of te droog zijn of de standplaats is voor deze plant wellicht te zonnig of juist te donker. Mocht u desondanks de beestjes te lijf willen gaan, laat u dan goed voorlichten en lees goed de gebruiksaanwijzing. U kunt ook bij ons terecht voor bestrijdingsmiddelen tegen mollen, muizen en groter ongedierte.

Meststoffen en bestrijding_GroenRijk de Heikant

Onkruidbestrijding

Planten die als ongenodigde gasten in het gazon voorkomen, worden onkruid genoemd, terwijl het gewoon inheemse planten zijn. Toch verwijderen we het liefst onkruid om onze gewilde tuinplanten het best tot hun recht te laten komen. In de borders kan het "onkruid" geschoffeld worden. Dit is in het gazon een stuk moeilijker, hierdoor grijpen we terug naar bestrijdingsmiddelen. Bestrijdingsmiddelen gebruiken in de vorm van korrels of in vloeibare vorm. Een ander hardnekkig, veel-voorkomend onkruid is mos. Vaak komt dit in schaduwliggende gazons voor of in gazons waar de grond te zuur is. U kunt bij GroenRijk de Heikant een grondanalyse aanvragen met daarbij een persoonlijk bemestingsadvies. Bij zure grond wil kalk ook nog weleens helpen, kalk helpt het op peil houden van de zuurgraad van de grond. Meer informatie over onkruidbestrijding of gazons? Kom langs en vraag ons personeel om advies.

Schimmels

Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. De bekendste is meeldauw die de plant bedekt met een laagje wit, is schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel op andere planten over. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren en soms ten grond richten. Een andere schimmelsoort is roest. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldenknop. Sterroetdauw, ook wel blackspot genoemd, komt vooral op rozen voor, preventief spuiten in maart is aan te bevelen. De valse meeldauw heeft een witgrauw laag schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. Aan de bovenkant  onstaan vaak geelgroene vlekken. Aangetaste delen van de planten moeten worden verwijderd.

Meststoffen en bestrijdingsmiddelen kopen

Wilt u ook graag meststoffen en bestrijdingsmiddelen kopen? Kom dan naar GroenRijk de Heikant in Veldhoven. Naast meststoffen en bestrijdingsmiddelen hebben we natuurlijk mooie tuinplanten, kamerplanten, barbecues en nog veel meer! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment