Tuinplanten

Bent u op zoek naar mooie tuinplanten? Dan bent u bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven aan het juiste adres! Wij hebben diverse soorten tuinplanten waarmee u uw tuin prachtig kunt opfleuren. Heeft u geen tuin, maar wel een balkon? Ook dan hebben wij mooie bloeiende plantjes die u kunt neerzetten of ophangen. Wat uw smaak ook is, er zal zeker een tuinplant tussen zitten die naar uw wensen voldoet. Daarnaast hebben wij in ons assortiment ook kamerplanten, mocht u ook uw huis willen opvrolijken!

Assortiment tuinplanten GroenRijk de Heikant

Bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven vindt u diverse soorten tuinplanten in ons assortiment. Heeft u al een idee welke tuinplant(en) u wilt aanschaffen? Het is leuk om verschillende soorten tuinplanten met elkaar te combineren. Daarnaast kunt u rekening houden met de bloeiperiodes van de tuinplanten, zodat u het hele jaar door een fleurige tuin heeft. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment: 

 • Éénjarigen en  kuipplanten: éénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. Geef ze daarnaast een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden.

Tuinplanten_GroenRijk de Heikant

 • Vaste planten: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug keren. Nadat deze plantensoort in de herfst afsterft en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, kunt u ze in het najaar "scheuren", met een scherpe spade snijdt u er een stuk af; bij oudere planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen, de oude kern wordt dan weggegooid. Het assortiment in vaste planten is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, een lege plek in de tuin is dan snel opgevuld.
   
 • Bomen, heesters en coniferen: bij GroenRijk de Heikant vindt u bomen die zowel geschikt zijn voor grote als voor kleine tuinen. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de bolacasia, het treurwilgje of krenteboompje. Heesters zijn struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, met enkele uitzonderingen daargelaten. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de forsythia en ribes, heesters die vooral gekocht worden door mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's-winters groen blijven zoals de laurier, rhododendron en buxus. Coniferen blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De Conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen maar niet te veel op de wind moet staan. 

Tuinplanten_GroenRijk de Heikant

 • Bloembollen en zaden: bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen kunt u zowel in de tuin plaatsen of in een bak. Narcissen zijn bekende voorjaarsbollen die zichzelf vermeerderen en in de grond kunnen blijven, zodat ze volgend jaar weer in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar éénjarig. De zomerbollen; anemonen, dahlia's en gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen. Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen narcissen en blauwe druifjes. 
   
 • Rozen: rozen staan prachtig in uw tuin. Wij hebben rozen in diverse varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en dat ze in het voorjaar flink teruggesnoeid moeten worden. Heeft u weinig zon in uw tuin, dan zijn rozen helaas niet echt een handige keus. Klimrozen moeten goed vastgezet worden omdat ze uitzichzelf niet hechten aan muren en pergola's. Ook stamrozen bloeien prachtig, grootbloemige rozen hebben een prachtig gevulde roos per steel. Breng sfeer en romantiek in uw tuin of balkon met rozen van GroenRijk de Heikant.
   
 • Klimplanten: Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste klimplanten zijn de clematis en hedera, maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterkgroeiende bruidsluier, de geurende kamperfoelie en niet te vergeten de blauwe regen. Er bestaan klimplanten voor zonnige plekken, maar er zijn ook genoeg klimmers die het prima uithouden op een schaduwrijke plek. 

Tuinplanten_GroenRijk de Heikant

Tuinplanten kopen in Veldhoven

Kan uw tuin / balkon ook wel wat mooie tuinplanten gebruiken? Kom dan langs GroenRijk de Heikant in Veldhoven! Bekijk ons assortiment in ons gezellige tuincentrum. In onze ProefTuin kunt u tijdens uw bezoek (van dinsdag t/m zondag) ook een heerlijke kop koffie drinken of iets lekkers eten. Dat maakt een bezoek natuurlijk extra leuk! Wanneer u vragen heeft, kunt u uiteraard terecht bij onze ervaren medewerkers. Zij helpen u maar al te graag met het vinden van de juiste tuinplanten voor in uw voor- of achtertuin of op het balkon. Onze contactgegevens kunt u vinden op onze contactpagina. Graag tot ziens bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven! Wij zijn gelegen nabij Oerle, Meerhoven en Eindhoven.