Tuinplanten

Bent u op zoek naar mooie tuinplanten? Dan bent u bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven aan het juiste adres! Wij hebben diverse soorten tuinplanten waarmee u uw tuin prachtig kunt opfleuren. Heeft u geen tuin, maar wel een balkon? Ook dan hebben wij mooie bloeiende planten, siergrassen en bloembollen. Veel planten zijn ook uitermate geschikt voor in bloempotten of plantenbakken. Wat uw smaak ook is, er is altijd een tuinplant die aan uw wensen voldoet. Daarnaast hebben wij in ons assortiment ook kamerplanten, waarmee u uw huis opvrolijkt! Kom langs bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven, nabij Eindhoven, Oerle en Meerhoven.

 

Assortiment tuinplanten GroenRijk de Heikant

Bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven vindt u diverse soorten tuinplanten in ons assortiment. Heeft u al een idee welke tuinplant(en) u wilt aanschaffen? Het is leuk om verschillende soorten tuinplanten met elkaar te combineren. Daarnaast kunt u rekening houden met de bloeiperiodes van de tuinplanten, zodat u het hele jaar door een fleurige tuin heeft. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment.

Eénjarigen en kuipplanten

Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. Geef ze daarnaast een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden.

Tuinplanten herfst - GroenRijk De Heikant

Vaste planten

Vaste planten zijn planten die elk jaar weer terugkeren. Nadat deze plantensoort in de herfst afsterft en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, "scheurt" u ze in het najaar. Met een scherpe spade snijdt u een stuk van de plant af. Bij oudere planten doen we dit vooral om de plant te verjongen, de oude kern gooien we dan weg. Ons assortiment vaste planten is zeer groot. In de zomer bieden wij naast kleinere vaste planten, ook grotere planten aan. Vul een lege plek in de tuin snel op met een mooe grote vaste plant van GroenRijk de Heikant.

​Bomen, heesters en coniferen

Bij GroenRijk de Heikant vindt u bomen die zowel geschikt zijn voor grote als voor kleine tuinen. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de bolacasia, het treurwilgje of krenteboompje. Heesters zijn struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, met enkele uitzonderingen daar gelaten. Bij GroenRijk de Heikant zijn wij gek op:

  • vroegbloeiende heesters zoals de forsythia en ribes,

  • heesters met mooie getinte en getekende bladeren, zoals leucothoe, schijnhulst (osmanthus) en rotsheide (pieris japonica)

  • heesters die 's-winters groen blijven zoals de laurier, rhododendron en buxus.

Coniferen blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de larix verliest z'n naalden. De conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen. Zorg er wel voor dat uw conifeer niet te veel op de wind staat. 

Zomerbloeiende planten - GroenRijk De Heikant

Bloembollen en zaden

Bloembollen verdelen we in voorjaarsbollen en zomerbollen. Voorjaarsbollen plant u in oktober/november en de zomerbollen plant u in april/mei, na de vorstperiode. 

  • Plant zomerbollen zowel in de volle grond in de tuin of in een plantenbank of bloempot. Zorg voor goede drainage zowel in de volle grond als in een bloempot. Kies een bloempot met een drainagegat aan de onderkat zodat overtollig water makkelijk wegloopt.
  • Wij hebben een ruim assortiment zomerbollen, zoals; anemonen, cosmos, canna, calla, dahlia en gladiolen. Deze bloembollen zijn éénjarig. Daarnaast hebben we ook meerjarige zomerbollen zoals de lelie.
  • Koop zomerbollen in het voorjaar en plant ze zelf in de tuin of in een bloembak, zodat u geniet van prachtige kleuren zodra de temperatuur stijgt.

​Rozen

Rozen staan prachtig in elke tuin. Wij hebben rozen in diverse varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en dat u ze in het voorjaar flink terug moet snoeien. Heeft u weinig zon in uw tuin, dan zijn rozen helaas geen handige keus. Zet klimrozen goed vast met bijvoorbeeld tie wraps. Klimrozen hechten zich namelijk niet uit zichzelf aan muren of pergola's. Ook stamrozen bloeien prachtig, grootbloemige rozen hebben één volle roos per steel. Breng sfeer en romantiek in uw tuin of balkon met rozen van GroenRijk de Heikant.

Klimplanten

Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste klimplanten zijn de clematis en hedera, maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterkgroeiende bruidsluier, de geurende kamperfoelie en niet te vergeten: de blauwe regen. Er bestaan klimplanten voor zonnige plekken, maar er zijn ook genoeg klimmers die het prima uithouden op een schaduwrijke plek. De hedera helix is één van de bekendste schaduwrijke klimmer, maar naast de hedera helix doen de hedere hibernica en de hedera helix 'Goldhart' het ook erg goed. Neem een kijkje op onze buitenafdeling en koop klimplanten voor bij u in de tuin.

Tuinplanten_GroenRijk de Heikant

Tuinplanten kopen in Veldhoven

Kan uw tuin of balkon ook wel wat mooie tuinplanten gebruiken? Kom dan langs bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven! Bekijk ons assortiment in ons gezellige tuincentrum. Heeft u vragen over ons assortiment of bent u op zoek naar een specifieke tuinplant? Onze ervaren medewerkers beantwoorden graag uw vragen. Zij helpen u maar al te graag met het vinden van de juiste tuinplanten voor in uw voor- of achtertuin of op het balkon. Onze contactgegevens vindt u op onze contactpagina. Graag tot ziens bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven! U vindt ons tuincentrum nabij Oerle, Meerhoven en Eindhoven.