Bomen, heesters en coniferen

GroenRijk de Heikant te Veldhoven is uw specialist op het gebied van bomen, heesters en coniferen! Wilt u bomen kopen voor in uw tuin? Voor elke maat tuin heeft GroenRijk de Heikant geschikte bomen. Kleinere boompjes als bolboompjes en treurvormen zijn zeer geschikt in kleinere tuinen. Kom langs om ons assortiment bomen te aanschouwen. Wij helpen u graag bij het uitkiezen van de juiste boom voor uw tuin. 

Kleine bomen voor in de tuin

Populaire bomen voor in de kleinere tuin zijn bolboompjes en treurvormen zoals de bolacasia, het treurwilgje of krenteboompje. Deze soorten bomen zijn prachtige bilvangers en zorgen direct voor privacy in uw tuin. Kleine bomen worden maximaal zo'n 3 tot 4 meter hoog. Er zijn ook soorten die soms wel 10 meter hoog worden. Deze bomensoorten zouden uw kleine tuin snel ontgroeien. Zorg er dus voor dat u het juiste formaat boom kiest. Bomen nemen meer ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een tuinplant op pot. Bovendien zorgen bomen ervoor dat u minder lichtinval in uw tuin krijgt. Als u van schaduw houdt, is dat geen probleem. Maar bent u iemand die zomers graag van de zon geniet, dan kunt u wellicht beter kiezen voor een kuipplant of een vaste plant om uw tuin op te leuken!

Heester: groenblijvende struik

Groenblijvende struiken zorgen het hele jaar voor een frisse, groene kleur in uw voor- of achtertuin! Bovendien zijn er ook heesters op pot, waardoor u zelfs op uw balkon geniet van groenblijvende struiken! Geef uw tuin structuur gedurende het hele jaar, vul leegstaande hoeken in de tuin eenvoudig op door het plaatsen van een groenblijvende heester. Abelia Grandiflora is een soort die het hele jaar door groen blijft en in de zomer kleurrijke bloemetjes geeft. 

Bomen en heesters - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Coniferen snoeien

Coniferen bestaan in allerlei soorten en maten. Zo hebben wij bij GroenRijk de Heikant coniferen in de vorm van een kerstboom, kleine coniferenboompjes, bodembedekkers en nog veel meer! Coniferen zorgen voor prachtige groene kleuren in uw tuin. Coniferen hebben ook verschillende soorten bladeren, zo zijn er scherpe naalden maar ook zachte coniferen. Ontdek de vele mogelijkheden bij ons tuincentrum in Veldhoven. Is uw conifeer toe aan een snoeibeurt? De beste snoeitijd is mei/juni, en in september een tweede maal. U dient de conifeer niet later te snoeien dan september anders krijgt de haag te weinig tijd om zich te herstellen voordat hij de winter ingaat. Niet alle coniferen kunt u helemaal terugsnoeien tot het kale hout. Vraag onze medewerkers voor tips en advies met betrekking tot de verzorging van uw conifeer!

Bomen, heesters en coniferen in Veldhoven

Maak uw tuin gezellig en sfeervol met bomen, heesters en coniferen. Wij hebben een breed assortiment aan buitenplanten, waaronder bomen, heesters en coniferen. Aanschouw ons aanbod in ons tuincentrum in Veldhoven. Onze medewerkers van GroenRijk de Heikant helpen u graag met het uitkiezen van de juiste boom, heester of conifeer! Bent u op zoek naar andere tuinplanten? Neem dan eens een kijkje bij ons assortiment vaste planten, kuipplanten of éénjarige planten. U zult met het planten van groen in de tuin tevens bijen, vlinders en insecten aantrekken. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin waardoor u de tuin een handje helpt! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten