Eénjarige tuinplanten

Fleur uw tuin op met éénjarige tuinplanten. Eénjarige planten worden ook wel perkplanten genoemd. De naam zegt het al, maar dit zijn planten waar u slechts één seizoen van geniet. Is dat een reden om geen éénjarigen in uw tuin te planten? Zeker niet! De bloemen van éénjarigen zijn prachtig en doordat u elk jaar opnieuw tuinplanten moet planten, kunt u oneindig veel variëren en combineren. Nodig vrienden dit jaar bij u thuis uit en geniet van gezellige dagen in de tuin met éénjarige tuinplanten van GroenRijk de Heikant. Kom langs bij ons tuincentrum in Veldhoven en bekijk ons hele assortiment éénjarige planten. Bent u op zoek naar tuinplanten die langer dan één jaar bloeien? Bekijk dan onze vaste planten of kuipplanten.

Perkplanten voor uw tuin

Eénjarige tuinplanten geven u maandenlang een prachtig bloeiende tuin. Perkplanten zijn geschikt in elke soort tuin. Of u nu een diepe achtertuin, een smal balkon of een voortuin hebt. Zomerbloeiers komen voor in alle soorten en maten. Bij GroenRijk de Heikant hebben we een breed assortiment aan éénjarige tuinplanten die uw tuin geheid opfleuren. Eénjarigen komen niet alleen voor in de volle grond maar gedijen juist in bakken, potten of hangende manden. Zo zijn er dus mogelijkheden genoeg om uw tuin te voorzien van bloeiers! Combineer vaste planten met éénjarige bloemen voor extra kleur en groen in de tuin. Benieuwd naar ons assortiment perkplanten? Wij zien u graag in Veldhoven!

Eénjarige tuinplanten perkplanten - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Verzorgen van éénjarige planten

Perkplanten hebben over het algemeen niet veel verzorging nodig. De bloeiperiode is tijdens de warmere maanden. Het enige waar u dus op moet letten, is of de éénjarige tuinplanten genoeg water krijgen. Door de planten genoeg water te geven, zorgt u dat de plant een zomer lang bloeit. Geniet extra lang van uw perkplanten door uitgebloeide bloemen te verwijderen. Op deze manier stopt de plant weer tijd en energie in de nieuwe of nog verse bloemen, zo blijft uw plant mooi!

Eénjarige planten lijst

Onze favoriete éénjarigen mogen natuurlijk niet ontbreken op deze pagina. Wij zetten voor u een lijstje in elkaar met onze favoriete éénjarigen:

  • violen
  • primula
  • petunia
  • Afrikaantje (Marigold)
  • vlijtig liesje
  • dahlia
  • begonia
  • winterheide

Bovenstaande lijst is slechts een greep uit ons assortiment éénjarigen. Kom langs bij ons tuincentrum in Veldhoven voor het complete assortiment. Plan uw route naar ons tuincentrum en wij zien u graag bij GroenRijk de Heikant! Ook voor andere soorten tuinplanten als bomen en heesters of rozen of kuipplanten ben u bij ons aan het juiste adres!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten