Kuipplanten

Koop nu kuipplanten bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven. Kuipplanten komen al jaren in Nederland voor, terwijl ze oorspronkelijk uit warmere klimaten komen. Wilt u dit jaar genieten van een gezellige, kleurrijke tuin of wilt u uw bloembakken vullen met zomerbloeiers? Bekijk ons assortiment kuipplanten in Veldhoven!

Wat zijn kuipplanten?

Kuipplanten zijn tuinplanten die hun oorsprong vinden in tropische en subtropische klimaten. Denk aan mediterrane landen als Spanje, Italië en Portugal. Deze zuiderburen hebben prachtige planten waarvan we al jaren in Nederland genieten. Met de juiste verzorging geniet u straks ook van een tropische kuipplant in de tuin of op het balkon. De kuipplantensoorten worden in grote houten bakken (kuipen) ingepakt en naar Nederland vervoerd. Plaats een kuipplant op een warm plekje op het terras of een beschut plekje in de tuin. 

Kuipplanten - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Kuipplanten in de winter

Tijdens de winter en zeker tijdens de vorstperiode hebben kuipplanten een warme standplaats nodig. Heeft u bijvoorbeeld een olijfboom in de tuin op pot? Dan is het verstandig om deze voor de vorstperiode naar binnen te halen. U kunt deze op een kamer zetten waar de verwarming niet aangaat. Heeft u een grote kuipplant die u onmogelijk naar binnen kunt verplaatsen? Pak uw kuipplant dan in met jutezakken of vul de houten bak aan de binnenkant met houtsnippers. Dit zorgt voor isolatie en weerhoudt de plant van doodvriezen. Zo geniet u het jaar erop weer van uw kuipplant!

Soorten kuipplanten

Bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven hebben we vele soorten kuipplanten voor u in ons assortiment. Bent u benieuwd welke soorten u in ons tuincentrum kunt kopen? Hieronder vindt u alvast een lijstje van onze populaire kuipplanten. Voor ons complete assortiment kuipplanten nodigen wij u graag uit in Veldhoven bij GroenRijk de Heikant. Lantana - GroenRijk de Heikant Veldhoven

  • Olijfboom
  • Citroenboom
  • Sinaasappelboom
  • Lantana
  • Oleander
  • Abutilon 
  • Vijgenboom
  • Bougainvillea

Kuipplanten kopen in Veldhoven

Laat uw tuin stralen met kuipplanten van GroenRijk de Heikant en geniet een zomerlang van prachtige bloemen, fruitsoorten en groen. Wilt u advies op het gebied van tuinplanten? Vraag ons personeel om advies of stel uw vragen aan een van onze medewerkers. Wij zijn altijd bereid om uw vragen te beantwoorden en gaan graag met u op zoek naar de juiste tuinplanten! Bent u op zoek naar tuinplanten maar is een kuipplant niet iets voor u? Neem een kijkje bij onze andere tuinplanten. Wij zien u graag in Veldhoven! Plan uw route en check onze openingstijden op onze contactpagina. Tot snel bij GroenRijk de Heikant!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten