Bloembollen en zaden

Wilt u uw tuin of balkonbakken opfleuren met kleur dit voorjaar en in de zomer? Kies dan voor bloembollen en zaden! Met bloembollen en zaden creëert u een prachtige border met opvallende kleuren en veel groen. We delen bloembollen op in twee categorieën: lentebollen en zomerbollen. Denk bijvoorbeeld aan prachtige hyacinten, narcissen en blauwe druifjes in het voorjaar. Wat dacht u van dahlia's, gladiolen, lelies, gipskruid en ranonkels in de zomer? Bij GroenRijk de Heikant vindt u een groot assortiment aan zaden om kruiden mee te zaaien en groente te telen. Start uw eigen moestuin en kweek eigen geteelde groenten en fruit. Heeft u vragen over bloembollen en zaden? Kom langs bij ons tuincentrum in Veldhoven en vraag ons personeel om advies. 

Bestel bloembollen en zaden online

 

 

Bloembollen en zaden - Groenrijk Veldhoven

Lentebollen

Naarmate de winter zijn uittrede maakt en de warmere temperaturen weer langzaam de hoek om kijken, bereiden wij ons voor op de lente. Wat een kleine hoeveelheid zonnestralen al met een mens kan doen. GroenRijk de Heikant heeft het ultieme middel om de lentekriebels nog even flink door te zetten: lentebollen! Lentebollen plant u in de herfst in de grond, hiermee bereid u de bollen voor en geeft u de lentebollen de kans om zich goed te nestelen in de grond. In de maanden oktober en november plant u de lentebollen minimaal twee keer de lengte van de bloembol in de grond. Dat betekent dat een bloembol van 5cm lang op een diepte van 10cm in de grond gestopt moet worden. De meest populaire lentebollen zijn de gekleurde hyacinten, deze komen voor in wit, blauw, roze en paars. Ook de narcissen, met hun prachtige trompetjes zijn favoriete lentebloeiers. Bent u te laat om de lentebollen te planten in de tuin? Vanaf het voorjaar verkopen wij ook lentebloeiers op pot. Zo haalt u alsnog de lente in huis.

Zomerbollen

Als u het hele jaar door wilt genieten van kleur in de tuin, is het verstandig om lentebollen en zomerbollen met elkaar te combineren. Plant zowel lentebollen als zomerbollen in een bloembak of bloempot en zie hoe de lentebloeiers plaats maken voor de zomerbollen. Denk bijvoorbeeld aan stoere gladiolen, helemaal terug van weggeweest! Van zuiver wit tot mystiek paars. Van felgeel tot brandweerrood. Het kleurenpalet van de gladiool is verrassend groot. Ook de dahlia's en ranonkels zijn zeer populair gedurende de zomer. Zomerbollen plant u tijdens de lente, vaanf maart in de grond. Het is belangrijk dat er geen vorst meer aankomt, dit beïnvloedt de groei van de zomerbollen. Zorg er dus voor dat u niet te vroeg poot. Geniet deze zomer van pracht en praal in de tuin of op het balkon. Kom langs voor de fraaiste bloemen en geniet van kleur! 

Zaaien 

Wat is er nu leuker dan uw eigen geplante zaden te zien groeien in de tuin? Aanschouw hoe een zaadje zich ontpopt tot een prachtige zonnebloem of een verse tomatenplant. Alles is mogelijk met zaden. Bij GroenRijk de Heikant hebben we tientallen verschillende zaden voor u. Bent u van plan om deze zomer een eigen moestuin te beginnen? Wilt u een eigen kruidentuin creëeren in de tuin? Of wilt u gewoon een prachtige border of balkon vol met bloeiende planten en bloemen? Wat uw wens ook is, bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven hebben we volop zaden voor elk doeleinde. Onze favoriete zaden zijn onder andere zonnebloemen, goudsbloemen, klaprozen, leeuwenbekje en grote teunisbloem. Al deze zaden en nog veel meer bloemenzaden zijn te verkrijgen op onze zadenafdeling. Creëer een gezellige bloemenweide en geniet de hele zomer lang van kleur en geur in de tuin. 

Bloembollen en zaden - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Koop bloembollen en zaden in Veldhoven

Kom langs en ontdek het grote assortiment aan bloembollen en zaden. Komt u langs tijdens het voorjaar? Dan vindt u volop bloembollen op pot en zomerbollen bij ons in het tuincentrum. Ook tijdens de zomerperiode vindt u nog volop zomerbollen en zaden om te zaaien in de tuin. In de herfst is het tijd om uw lentebollen in de grond te poten en in de winter doet u even helemaal niets. Ook wel eens fijn toch? Dan kunt u bijvoorbeeld in huis aan de slag met leuke doe-het-zelf-ideeën. Bekijk onze nieuwspagina voor creatieve ideeën. Kom langs bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven en wordt een echte tuinier met bloembollen en zaden. Tuinieren hoeft niet moeilijk te zijn! Het enige wat je nodig hebt, is goede moed, geduld en de juiste spullen. Kom langs voor gereedschap en andere tools die het planten van bloembollen en zaden gemakkelijker maken. Plan uw route naar ons tuincentrum in Veldhoven en plant voorjaarsbollen en zomerbollen. 

Bekijk ons aanbod bloembollen en zaden online

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten