Vissen

Heeft u vissen als huisdier? Veel mensen beginnen onschuldig met één goudvis in een vissenkom. Soms groeit deze hobby uit tot een uit de hand gelopen hobby en staat er voor u het weet een groot aquarium in de woonkamer met vele soorten vissen. Is het bij u nog niet zo ver gekomen en bent u slechts op zoek naar een plantje voor uw vis of bent u op zoek naar grind voor op de bodem? Bij ons vindt u vissenvoer, waterplanten en nog veel meer. Kom langs bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven en bezoek de dierenafdeling. Onze medewerkers helpen u graag om alles te vinden voor uw vissen.

Goudvis

De meest voorkomende vis is de goudvis. Dit prachtige oranje beestje is een makkelijk, niet veeleisend huisdiertje en kan, met goede verzorging en de juiste huisvesting erg oud worden. Bij GroenRijk de Heikant vindt u vissenkommen en vierkante aquaria die groot genoeg zijn voor een goudvis. Weet u niet zeker of uw kom of aquarium groot genoeg is? Vraag onze medewerkers om advies, zij vertellen u graag welke maat geschikt is voor uw oranje vriend. Zet de kom of het aquarium op een rustige plek in huis en plaats deze niet in de zon. Tijdens het voorjaar of in de zomer moet u er extra goed op letten dat de kom niet teveel in de zon staat, hierdoor warmt het water snel op. De stelregel is dat een kleine goudvis vijf liter nodig heeft om zich prettig te voelen. Kom langs en ontdek ons brede assortiment voor uw goudvis.

Goudvis - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Klein aquarium

Zoekt u een klein aquarium voor uw vissen? Kom langs op onze dierenafdeling en ontdek de vele mogelijkheden voor uw vissen. Bij het kopen van een aquarium is de grootte van belang, vissen hebben ruimte nodig om zich voort te bewegen. Vraag onze medewerkers om advies als het gaat om welke grootte het aquarium moet zijn. Zorg daarnaast voor grind en waterplanten, dit geven de vissen een natuurlijke habitat. Verschoon de kom minimaal éénmaal per twee weken. Vergeet hierbij niet het waterplantje schoon te maken, ook de grindkorrels dienen een schoonmaakbeurt te krijgen. Maak hierbij gebruik van een zeef of een vergiet. 

Vissenvoer

Ook voor vissenvoor, voor grote vissen en kleine vissen, bent u bij ons aan het goede adres. Goudvissen zijn regelmatige eters en willen graag dagelijks, soms zelfs meerdere malen per dag, eten. Wij hebben zowel korrels als vlokken. Deze korrels en vlokken bevatten voedingsstoffen waar de vis van groeit. Strooi het vissenvoer op het wateroppervlakte, de vis moet het voer opeten voordat het voer de bodem heeft bereikt. Naast vlokkenvoer zijn ze gek op gedroogde of diepgevroren watervlooien, muggenlarven, tubifex en vissen eten ook bepaalde waterplanten zoals waterpest. Kom langs voor alle benodigdheden omtrent vissenvoer. 

Aquarium pomp

Heeft u een groot aquarium? Dan kan het handig zijn om een aquarium pomp aan te schaffen. Deze pomp reguleert de watertemperatuur, filtert het water en zorgt voor een continue waterstroming. Hierdoor komt er minder aanslag op de wanden en blijven de vissen gezond. Bij ons vindt u verschillende aquarium pompen in verschillende prijsklassen. Voor grote aquaria en voor kleine aquaria komt u naar GroenRijk de Heikant in Veldhoven. In ons assortiment hebben wij diverse aquaria met waterpomp en eventueel verwarming. Wilt u een professionele waterpomp voor uw aquarium? Kom langs en vraag ons personeel om advies.

Aquarium pomp - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Viswinkel Veldhoven

Bij GroenRijk de Heikant bent u aan het juiste adres als het gaat om benodigdheden voor uw vissen. Onze dierenafdeling is zeer uitgebreid; hier vindt u alles voor uw vissen, zoals aquaria, vissenvoer, waterplanten en nog veel meer. Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé dierenwinkel van Veldhoven met alles voor uw vissen! Plan uw route via onze contactpagina. Wij kijken uit naar uw bezoek.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Dierenwinkel