Huisdieren

Bent u een echte dierenliefhebber? Dan bent u bij ons aan het goede adres.
GroenRijk de Heikant te Veldhoven heeft naast dierenvoer en dierenaccesoires ook knaagdieren, konijnen en vissen.  GroenRijk de Heikant vindt het welzijn van huisdieren belangrijk. Wij hopen dat u als dierenliefhebber ook het welzijn van dieren belangrijk vindt.
GroenRijk heeft als missie: u te informeren over de juiste verzorging van huisdieren, zodat het welzijn van huisdieren in Nederland behouden blijft.

Er is een onafhankelijk stichting in Nederland genaamd: Landelijk informatiecentrum voor gezelschapsdieren (Licg) die als missie heeft het voorzien in de behoefte aan betrouwbare informatie over het verantwoord omgaan met gezelschapsdieren. Meer informatie vindt u op www.licg.nl
GroenRijk de Heikant verwijst daarom graag naar de informatie die het LICG over huisdieren geeft. Deze informatie vindt u in de bijsluiter in het kopje hieronder.

Vele konijnen en knaagdieren worden vaak aangeschaft omdat kinderen een huisdier willen. Voor de ontwikkeling van een kind is een huisdier houden ook leerzaam. Maar..... een huisdier wenst een goede verzorging.  Zorg dat u uw kinderen daarom ook bekend maakt met wat in de bijsluiter staat.

Huisdier kopen....   Lees eerst de bijsluiter
GroenRijk de Heikant vindt het belangrijk dat iedereen zich bewust is van wat je moet doen voor het verzorgen van huisdieren. Daarom heeft het LICG per huisdier een bijsluiter gemaakt. Lees deze goed door voordat u uw huisdier aanschaft.

Deze bijsluiters kunt u hieronder downloaden en lezen bij ons in de winkel                                     

Staat uw huisdier er niet bij kijk dan op de site van LICG

Welzijn konijnen en knaagdieren bij GroenRijk de Heikant   

GroenRijk de Heikant verkoopt ook konijnen en knaagdieren.  Wij vinden het belangrijk dat de gezondheid en het welzijn van de konijnen en knaagdieren die wij verkopen goed is. Daarom  komen onze dieren van een vaste fokker en worden ze gecontroleerd door een dierenarts van dierenkliniek de Kempen. Voeding is ook belangrijk voor een goede gezondheid daarom krijgen onze konijnen en knaagdieren hun optimale voeding van het merk Puik.

 

 

 

Voeding voor hond of kat
GroenRijk de Heikant in Veldhoven kiest  voor kwaliteitsvoeding  en  is dealer van de merken  Royal Canin en Fokker. Waarom kwaliteitsvoeding?
U wilt toch ook dat uw hond of kat gezond en lang leeft! Royal Canin heeft voeding op gewicht en leeftijd van hond of kat. Wilt u bepalen welk voeding het juiste is voor uw hond of kat? Kom dan langs bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven of vraag advies bij een van onze medewerkers. Om het voer en water in te doen voor hond en kat heeft GroenRijk de Heikant een brede keus aan honden eet/drinkbakken en katten drink en eetbakken met diverse printjes.

Honden
De hond is een populair huisdier.  En als dierenliefhebber wil je alles voor je hond. Goede voeding, maar ook de juiste verzorging.  Het verblijf, van hondenmand tot hondenren en hondenkussens of hondendekens, zijn in diverse maten, modellen en kleuren verkrijgbaar. De juiste keuze heeft te maken met het soort ras, leeftijd en de grootte van de hond. Honden bewegen ook graag en het is bovendien gezond.  Zorg dat de hond genoeg beweging krijgt, ondanks dat u misschien weinig tijd heeft om uw hond uit te laten of om een grote ronde te wandelen. Zorg ook voor genoeg hondenspeeltjes binnenshuis zodat ze ook daar in beweging blijven.Voor elk ras en formaat hebben we ook genoeg verwennerij om de hond te vermaken. Van hondenspeelgoed tot touwen en botten. Gemak dient de mens. GroenRijk de Heikant in Veldhoven heeft genoeg hulpmiddelen om makkelijk met uw hond om te gaan. Van riemen om te wandelen tot lichtjes zodat ze opvallen in het donker, fietsmanden, riemen voor in de auto, reismanden enz. Voor meer algemene informatie over honden:
Hondenrassen en algemene informatie
Bijsluiter honden downloaden

 

Een nieuwe hond
In Nederland kiezen veel dierenliefhebbers voor een hond. Maar waar moet u bij de aanschaf van een hond allemaal op letten? Voor u besluit een hond aan te schaffen moet u zich beseffen dat er een grote verandering in uw leven zal plaatsvinden en dat een hond natuurlijk kosten en verantwoordelijkheden met zich mee brengt. Wanneer de beslissing dan is genomen wil iedereen natuurlijk een gezonde pup en bij voorkeur ook vaak van een bepaald ras. Zijn die rassen allemaal wel even gezond en hoe staat het met de erfelijke gebreken? Past het ras wel bij mijn levensstijl? Een andere veel gestelde vraag is: waar moet ik mijn pup aanschaffen? Er zijn vele adressen waar u een hond kunt aanschaffen, maar deze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Waar moet u dan goed op letten? Daarom verwijst GroenRijk u naar de website van Dierenkliniek de kempen www.prepup.nl of naar de informatieavonden die prepup organiseerd.

Katten en poezen
De kat is een speels huisdier, houdt zich graag bezig en hebben graag zijn eigen territorium.  Daarom heeft GroenRijk de Heikant in Veldhoven een groot assortiment kattenkrabpalen, manden en speelgoed. Zodat de katten een eigen plekje hebben en lekker kunnen spelen. Katten doen hun behoefte consequent op dezelfde plek. Omdat er vele huiskatten zijn die alleen maar binnen zijn is er een collectie kattenbakken en kattengrit waarin ze hun behoefte kunnen doen. Voor meer algemene informatie over katten vind u op wikipedia. 

Knaagdier
Er zijn diverse soorten knaagdieren. Konijnen en hamsters zijn het populairste onder de knaagdieren. Konijnen zijn populair omdat ze het goed doen bij kinderen als huisdier en hamsters omdat ze niet veel ruimte nodig hebben. GroenRijk de Heikant in Veldhoven heeft bijna heel het jaar door konijnen en hamsters te koop. 

Vissen
Goudvissen of warmwater (tropische) vissen worden ook vaak als huisdier gehouden. Goudvissen houden  in een viskom is makkelijk.  Ze hoeven dagelijks maar een beetje eten te hebben. Zorg dat je 1x in de week een deel van het water ververst .  Niet alles omdat je dan het kwaliteit van het water kan behouden die aangenaam is voor de vissen.  Er zijn eventueel ook middelen verkrijgbaar om het water op peil te houden. Een zuurstofplantje zorgt voor zuurstof in het water. Bij tropische vissen  komt iets meer kijken voor het onderhoud van het aquarium. Meer informatie daarover vraagt u bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven aan een van onze medewerkers. Mocht u informatie willen over vijvervissen kijk dan onder het kopje vijver overzicht.

Een groot deel van het assortiment vind u op de webshop. www.tuincentrumeindhoven.nl
Klik hier voor  ons adres of koopzondagen en openingstijden.