Gazon kalken

Heeft u een geweldig groene grasmat in de tuin? Dan is het belangrijk dat u uw gazon goed onderhoudt. Het gazon kalken hoort daarbij, dit verbeteret de zuurgraad van de grasmat en draagt bij aan een mooie groene kleur van de mat en de groei van het gras. Bij GroenRijk de Heikant hebben wij alle 

Waarom gazon kalken?

Er is een aantal redenen waarom u uw grasmat moet bekalken. Hieronder zetten wij de belangrijkste redenen voor u op een rijtje. Met kalk maakt u de bodem minder zuur. Dat resulteert in een betere groei van het gras en remt de groei van mos. Ook zorgt kalk ervoor dat de meststoffen beter opgenomen worden door het gras. Het gazon wordt daardoor mooier, voller en stralender. Heeft u vragen over het bekalken van uw gazon? Wilt u de juiste kalksoort voor uw grasmat of wilt u handig gereedschap aanschaffen? Kom langs bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven en behoudt de prachtig groene kleur van uw gazon.

Bestel gazonkalk online

 

 

Gazonkalk - GroenRijk De Heikant

Vier tips waarom u kalk moet strooien

  1. Voorkom mosgroei: Door kalk te strooien, zorgt u ervoor dat mos geen kans krijgt. De kalk zorgt ervoor dat mos verschrompelt en bruin wordt. Kies voor kalk met magnesium en u zult zien dat uw gazon weer zijn frisgroene kleur terugkrijgt.
  2. Zuurtegraad op peil houden: De zuurtegraad van uw grasmat hoort een pH-waarde te hebben tussen de 5,0 e 6,0. Het kan voorkomen dat uw grond verzuurt, dit komt onder andere door regen en door compostering. Door kalk te strooien houdt u de zuurtegraag van uw gras op peil.
  3. Opname voedingsstoffen: Door kalk te strooien op uw gazon, wordt de zuurgraad van het gras weer op peil gebracht, waardoor voedingsstoffen weer beter worden opgenomen. Bij een te zure grond neemt de grasmat geen meststoffen op, door te kalken worden de meststoffen beter opgenomen. Dit draagt bij aan de gezondheid, kleur en sterkte van uw grasmat
  4. Verbetering bodemstructuur: Het kalken van het gazon draagt bij aan een verbeterde grondstructuur. Bestaat uw grond vooral uit kleigrond, alleen maar uit zand of bestaat uw grond uit een andere grondsoort met een lage voedingswaarde? Kalk strooien helpt de grondstructuur te verbeteren waardoor organische stoffen beter worden opgenomen en de gezondheid van uw grasmat verbetert.

Wanneer kalk strooien?ECOstyle A-Z kalk - GroenRijk De Heikant

Strooi kalk op uw grasmat in januari/februari, vlak voor het voorjaar en in oktober/november, in de herfst. Het is belangrijk dat u eerst het gazon bekalkt, voordat u het gazon vervolgens bemest. Als u het gazon heeft bekalkt, dan is de grond weer klaar om voedingsstoffen op te nemen. Na het kalken van uw gazon bemest u de grasmat met (organische) meststoffen voor optimale voedingsopname. Zorg dat er minimaal 4 weken tussen het bekalken en het bemesten van uw gazon zit. Zo heeft de kalk voldoende tijd om in de grond te zakken en loopt u geen risico dat de mest niet wordt opgenomen in de grond. Heeft u advies nodig met betrekking tot het kalken van uw gazon? Of wilt u weten welke meststoffen en andere producten hiervoor het meest geschikt zijn? Kom langs in ons tuincentrum in Veldhoven en wij beantwoorden al uw vragen!

Hoe kalk strooien?

Zorg ervoor dat u kwaliteitskalk koopt voordat u begint met het kalken van uw grond. Op onze meststoffen- en bestrijdingsmiddelenafdeling en online in onze bestelshop vindt u kalk van verschillende merken. WIj hebben onder andere: 

Komt u er niet uit? Vraag ons personeel om advies, zij adviseren u in het type en soort kalk. Kalk komt voor als kalkkorrels ePokon kalk - GroenRijk De Heikantn kalkpoeder. Kalkkorrels zijn makkelijker te strooien en vervliegen niet zo snel als kalkpoeder. Kalkpoeder wordt daarentegen wel sneller opgenomen in de grond. Ga samen met ons kundige personeel in het tuincentrum na welke kalksoort voor uw gazon het beste is. Strooi kalk met de hand (met handschoen) of met handig strooigereedschap. Wij hebben handstrooiers en strooiwagens van Gardena en Wolf Garten. Verdeel de korrels of de kalkpoeder gelijkmatig over het gazon. Deel de grasmat op in delen, hierdoor voorkomt u dat u delen van het gras dubbel bekalkt en zo weet u zeker dat u geen stuk overslaat! 

Kalk Veldhoven

Het voorjaar en het najaar zijn de beste periodes om kalk te strooien. Houd uw gazon gezond door jaarlijks (het liefst twee keer per jaar) te kalken en te bemesten. Kies naast kalk voor organische bemesting, dit neemt de grond namelijk sneller op. Kom langs en ontdek de mogelijkheden met betrekking tot het bekalken van uw gazon. U vindt ons tuincentrum nabij Eindhoven, Best, Oirschot, Steensel, Eersel, Knegsel, Waalre en Valkenswaard. Wij zien u graag snel bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven. Plan uw route via de contactpagina.

Bestel gazonbewerkingsgereedschap