Kamerplanten voor in de schaduw

Heeft u niet veel zonlicht in huis maar wilt u wel genieten van stralende kamerplanten? Bij GroenRijk De Heikant hebben we een groot aanbod aan kamerplanten voor in de schaduw. Niet alle kamerplanten hebben namelijk de hele dag veel zonlicht nodig. Er bestaan ook kamerplanten die met een stuk minder licht goed groeien. Bestel uw kamerplanten nu via ons Kamerplantenbestelformulier en haal uw kamerplanten op bij ons tuincentrum in Veldhoven. Bekijk het assortiment kamerplanten voor in de schaduw op onze website. Bent u op zoek naar een kamerplant met bonte bladeren of wilt u juist een groene kamerplant die uw donkere hoek in de kamer opfleurt? Wij laten u zien welke kamerplanten geschikt zijn voor in de schaduw.

Kamerplanten schaduw bestellen - GroenRijk De Heikant

Kamerplanten voor in de schaduw

Bij GroenRijk De Heikant gaan we ondanks de lockdown gewoon door met hetgeen waar we goed in zijn: klanten verblijden met groen! In ons tuincentrum in Veldhoven koopt u al jaren kamerplanten van de hoogste kwaliteit. Onze kamerplanten zijn met liefde en zorg gekweekt en geven u jarenlang plezier. Heeft u een hoek in de kamer waar maar weinig licht komt en wilt u deze hoek opleuken met een mooie kamerplant? In ons tuincentrum vindt u een prachtig aanbod aan kamerplanten voor in de schaduw. Helaas mogen wij u tot 9 februari niet verwelkomen voor een bezoek. Daarom hebben wij een lijst gemaakt van kamerplanten die geschikt zijn voor in de schaduw. Deze kamerplanten houden het prima vol op een donkere plek in uw huis:

 • Calathea

 • Dracaena

 • Graslelie

 • Philodendron

 • Bromelia

 • Lepelplant

 • Sansevieria

 • Aglaonema

Via ons Kamerplantenbestelformulier bestelt u onder andere de Dracaena, Calathea, Graslelie (Chlorophytum), Sansevieria en Lepelplant (Spathiphyllum).

Kamerplanten schaduw bestellen - GroenRijk De Heikant

Verzoring kamerplant schaduw

Een kamerplant die goed tegen een plekje in de schaduw kan, heeft naast water en de juiste voeding, toch echt af en toe een beetje (indirect) zonlicht nodig om te overleven. Een volledig donkere plek is nooit geschikt voor een levende plant. Zet uw kelder, zolder of badkamer zonder ramen dus nu niet meteen vol met groene kamerplanten, want dan treft u ze binnenkort een stuk minder groen aan. Kamerplanten in de schaduw hebben zo nu en dan behoefte aan een klein beetje indirect licht. Kamerplanten in de schaduw groeien prima zonder direct zonlicht, maar vinden het fijn om hun bladeren af en toe van wat licht te voorzien. Zo blijven de planten mooi en gezond. Voor de meeste kamerplanten gelden de volgende standaard verzorgingsregels:

 • Geef één keer per week water

 • Geef éénn keer per maand plantenvoeding

 • Verpot de plant om het jaar naar een pot die minstens 20% groter is dan de oude pot

Kamerplant schaduw kopen

Bij GroenRijk De Heikant hebben we een verrassend assortiment aan kamerplanten voor in de schaduw.

Heeft u een modern interieur? Dan passen de volgende planten zeer goed in uw woonstijl: lepelplant, sansevieria, calathea.

Heeft u een landelijk interieur met veel natuurlijke tinten? Kies dan voor de philondendron, graslelie of de aglaonema.

Houdt u wel van kleur in huis? Neem dan onze vrolijke bromelia, guzmania of philondendron mee naar huis. Deze bloeiende kamerplant heeft gekleurde schutbladeren die lijken op een bloem. U koopt deze kamerplant in de kleuren rood, roze en geel.

Bloeiende kamerplanten - GroenRijk De Heikant

Koop kamerplanten voor in de schaduw in Veldhoven

In Veldhoven, in de buurt van Eindhoven, vindt u GroenRijk De Heikant. Ons veelzijdige tuincentrum is al jaren gespecialiseerd in tuinplanten, kamerplanten en ander groen. Wij hebben veel kennis van kamerplanten en helpen de klant tot hij tevreden is! Bent u op zoek naar mooie kamerplanten voor binnen? Neem dan een kijkje op onze Kamerplanten bestellen pagina en bestel de kamerplanten die u graag wilt. Ons tuincentrum is momenteel helaas gesloten vanwege de lockdown. Wij bieden buitenverkoop voor snijbloemen, tuinplanten en kamerplanten. Onze kamerplanten staan binnen in het tuincentrum vanwege de kou. Geef in het bestelformulier aan welke planten u wilt, geef aan op welke dag u de bestelling wilt afhalen. Als u op de parkeerplaats van ons tuincentrum komt, geeft u uw naam door en wij halen uw bestelling voor u op.

Ga direct naar Kamerplanten bestellen

Buitenverkoop bij GroenRijk De Heikant

Naast kamerplanten voor in de schaduw verkopen wij ook groene kamerplanten, cactussen en vetplanten en kamerplanten voor in de zon. U vindt alle beschikbare kamerplanten op de pagina over Kamerplanten bestellen. U vindt ons adres op de contactpagina, hier staan ook de openingstijden. Onze buitenverkoop is geopend volgens onze reguliere openingstijden. Ons tuincentrum is gesloten voor bezoek, gesloten op zondag en doet niet meer aan koopavonden. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...
Hangertje hangertje aan de wand...

… wie is je allermooiste plant? Bij GroenRijk zijn deze week weer diverse wandhangers binnengekomen. Ze zijn goed gevuld met divers perkgoed, zoals Vlijtig Liesje, Lobelia en Calibrachoa. Ook zijn er schitterende hangers met een combinatie van verschillende bloeiers. Waar de Bacopa rijkelijk over de rand gutst, zoekt de Verbena juist weer de hoogte op. Dat geeft het speelse effect waar een zomertuin om vraagt!

 

Snel kleur aan de...

Lees meer...