Kamerplant bestellen: Alocasia

Bent u op zoek naar een hippe kamerplant om de lege plek in uw woonkamer op te vullen? Kies voor de veelzijdige kamerplant Alocasia. Kerst is geweest, dat betekent dat onze huiskamer leeg ogen. Wilt u uw huis weer een frisse look geven? Een grote, groene kamerplant helpt bij het aankleden van uw huis. Gelukkig hebben we bij GroenRijk De Heikant een manier gevonden om u alsnog van de mooiste kamerplanten te voorzien. Bestel nu kamerplanten via ons kamerplantenbestelformulier.

Alocasia Olifantsoor

De Alocasia, ook wel Olifantsoor genoemd, is een grote groene kamerplant die jarenlang mooi blijft. Heeft u al een Alocasia staan. dan verbaast deze plant u vast elk jaar weer door zijn vitaliteit en zijn vermogen om nieuwe bladeren te produceren. Eén van de meest populaire variant van dit moment is de Alocasia ‘Zebrina’, ofwel de zebra-variant van de olifantsoor. Wij laten u graag zien wat de laatste trends zijn op het gebied van kamerplanten.Creëer een Urban Jungle in huis met de kamerplanten van GroenRijk De Heikant. Wij zeggen altijd: u heeft nooit te veel planten in huis! In deze blog leest u alles over de Alocasia, ofwel Olifantsoor.

Bestel direct kamerplanten

Alocasia kamerplantAlocasia - GroenRijk De Heikant

Deze hippe, groene kamerplant is een echte eyecatcher in huis. Alocasia’s komen van oorsprong uit de tropische regenwouden, hierdoor zijn de kamerplanten gewend aan een hoge luchtvochtigheid. Er bestaan maar liefst 79 soorten Alocasia’s, hierdoor is er altijd wel een variant die bij u past. Houd uw Alocasia vitaal en gezond. Geef uw Alocasia:

  • elke week een flinke scheut water,

  • een lichte standplaats,

  • zo nu en dan een sproeibeurt.

Houdt u bovenstaande verzorgingstip aan, dan heeft uw Alocasia het naar zijn zin en vormt hij het zonnetje in huis! Let er bij het water geven van de Alocasia op dat de grond niet uitdroogt. Ziet de bovenkant van de aarde er droog uit, dan is het tijd om water te geven. Ziet de aarde er drassig of nog erg nat uit, wacht dan even met water geven. Bij een te natte grond ontstaat wortelrot waardoor de plant geen water meer opneemt. Voorkom dit door elke week te beslissen of er meer of minder water nodig is.

Tip: voorzie uw kamerplanten elke week op dezelfde dag van water. Geef bijvoorbeeld elke vrijdag, vlak voor het weekend alle planten in huis water. Zo vergeet u niet of u de ene plant al water hebt gegeven of juist niet. Bepaal elke vrijdag of de plant meer of minder water nodig heeft.

Alocasia bladeren

De Alocasia dankt zijn bijnaam Olifantsoor aan de enorme bladeren die de vorm hebben van een olifantsoor. De kamerplant neemt een hoogte aan tussen de 40 en 200 cm. De grote bladeren op de relatief dunne stelen hebben soms een beetje ondersteuning nodig. De bladeren groeien soms zo hard dat de bladeren gaan hangen. In het ergste geval houdt de steel het gewicht van het blad niet en knakt de steel. Voorkom knakkende stelen door de Olifantsoor te ondersteunen met bamboestokjes. Steek de stokjes in de aarde en bindt een steel van de Alocasia vast aan het bamboestokje. Het bamboestokje biedt voldoende ondersteuning zodat de steel niet knakt en de steel het gewicht van het blad draagt.

Groeit uw Alocasia erg hard? Geweldig! Let er wel op dat u elke twee jaar de kamerplant verpot. Niet alleen bovengronds, maar ook ondergronds groeit de plant hard. Grote bladeren duiden op een groot wortelstelsel. Geef het wortelstelsel weer ruimte om te groeien door de plant elke twee jaar in een grotere pot te plaatsen. Kies hierbij een pot die minstens 20% groter is dan de oude pot.

Alocasia Zebrina - GroenRijk De HeikantAlocasia Zebrina

Onze favoriete kamerplant op dit moment is de Alocasia Zebrina, ofwel de zebra plant. De zebra plant heeft het fantastische blad van een Olifantsoor, maar dan gecombineerd met een gestreepte steel. Is dit niet geweldig? Deze zebra plant is de laatste jaren dan ook erg populair bij plantenliefhebbers. De Alocasia Zebrina geeft elk interieur net dat beetje meer impact. Plaats de Alocasia Zebrina op een krukje naast de bank, of gewoon pontificaal op tafel. De zebra plant is beschikbaar in hoogten tot 120 cm. De spitse bladeren zijn heldergroen. Geef de plant een lichte standplaats in huis. Vermijd hierbij direct zonlicht, bijvoorbeeld achter een raam op het zuiden, hier is de kans op verbrande bladeren groot. Geef de zebra plant voldoende water, zorg er weer voor dat de grond niet uitdroogt.

Groeiseizoen Alocasia kamerplant

Alocasia’s zijn geen lastige kamerplanten, mits u de plant voldoende water en licht geeft. Met een regelmatige sproeibeurt en voldoende water raakt uw Alocasia helemaal in zijn sas. In het groeiseizoen, in de lente en in de zomer, produceert de Alocasia regelmatig nieuwe bladeren. Uit de bestaande stelen groeien nieuwe stelen waaruit prachtige bladeren ontstaan. Tijdens het groeiseizoen is het belangrijk dat de plant voldoende water krijgt. Geef in het groeiseizoen ook twee keer per maand plantenvoeding. Hierdoor stijgt de plant de pan uit!

Koop Alocasia kamerplanten bij GroenRijk de Heikant

Koop de imposante Alocasia kamerplant bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven. In ons tuincenturm nabij Eindhoven hebben wij een fantastisch aanbod aan Alocasia's voor u klaarstaan. Ondanks dat het momenteel niet mogelijk is om de Alocasia's in ons tuincentrm te bewonderen, hebben wij een manier gevonden om u alsnog van de mooiste kamerplanten te voorzien. Neem een kijkje op onze Kamerplanten bestellen pagina en bekijk ons aanbod. Vul het Kamerplantenbestelformulier in en wij zetten de planten voor u klaar. Haal uw favoriete kamerplnten op in ons tuincentrum en geniet van prachtig groen in huis. Heeft u advies nodig? Geen probleem. Onze groenspecialisten helpen u maar al te graag. Neem contact op en wij adviseren u welke plant het beste bij u en uw wensen past. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina. Tot snel bij GroenRijk De Heikant in Veldhoven!

Bestel direct kamerplanten online

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...
Elk jaar meer Hortensia!

Juni is op en top hortensia tijd. Daarom is de Hydrangea macrophylla, ofwel Bolhortensia of Boerenhortensia met extra veel bloemen deze week extra voordelig.

 

Hortensia’s, ze bloeien weer!

Het is onvoorstelbaar hoeveel grote kleurrijke bloemen Hortensia’s weten te produceren. Bij Boerenhortensia’s gaat de bloei gemakkelijk 8 tot 10 weken aaneengesloten door. Zeker als je geregeld wat plantenvoeding toevoegt blijven horte...

Lees meer...
Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...