Kamerplant palm

Bent u op zoek naar een tropische kamerplant die u het gevoel geeft dat u zich op een tropisch oord bevindt? Palmen zijn zeer populaire planten als het neerkomt op groots, ze vullen namelijk gemakkelijk een lege hoek op en vormen ook simpel een scheiding tussen twee ruimten. Bij GroenRijk De Heikant verkopen we ook tijdens de lockdown veel verschillende soorten kamerplanten. Palmen zijn één van onze favoriet. We bieden een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten palmen. Bent u benieuwd welke palmen wij tijdens de lockdown verkopen? Lees dan snel verder.

Kamerplant palm bestellen bij GroenRijk De HeikantKentia palm - GroenRijk De Heikant

Gelukkig gaat de verkoop van kamerplanten bij GroenRijk De Heikant tijdens de lockdown gewoon door. We zijn nog aan het bijkomen van de festiviteiten in de decembermaand en proberen onze goede voornemens vol te houden. Het is tijd om een frisse wind door uw huis te laten waaien. Wij hebben tropische palmen die uw huiskamer een warm gevoel geven. Bekijk onze verschillende soorten palmen. Wij hebben prachtige palmen met bladeren in de vorm van een grote veer of waaier. U bestelt eenvoudig kamerplanten via ons Kamerplantenbestelformulier.

Bestel direct kamerplanten

Kentia palm bestellen

De Kentia palm (Howea Forsteriana) is één van de bekendste palmen voor in huis. De palm wordt in de natuur erg groot en komt veel voor op warme plekken. De Kentia palm kent zijn oorsprong op het Lork Howe Island. Hier is het het hele jaar door warm en vochtig. Probeer dus een soortgelijke situatie in uw woonkamer na te bootsen. Nu moet u niet elke dag de verwarming op 24 graden Celsius zetten, dat is zonde van de energie! Pas de volgende verzorgingstips toe bij de Kentia palm.

  • Geef de palm een lichte standplaats (uit het directe zonlicht)
  • Houd de vochtig goed vochtig.
  • Pas op voor een te natte grond, daarvan gaan de wortels rotten.
  • Geef de palm in de zomermaanden 1x per week voeding, in de winter stopt u met bijvoeden.

Heeft u huisdieren, dan is de Kentia palm uiterst geschikt, deze plant is namelijk niet giftig en staat het mooist in een hoge pot. Zo kunnen huisdieren, vooral katten, er moeilijker bij en geniet u toch van een mooie plant.

Areca palm - GroenRijk De HeikantAreca palm bestellen

De Areca palm, ook wel goudpalm of vlinderpalm, komt oorspronkelijk van het Afrikaanse eiland Madagaskar. De Areca palm is naast zeer decoratief ook nog eens functioneel. De Areca palmbladeren zuiveren namelijk de lucht. Dit maakt de palm zo geschikt als kamer- en kantoorplant. In elke kamer zweven toxische stoffen rond. De Areca palm zuivert de lucht en filtert deze toxische stoffen uit de lucht. De palm haalt de onzuivere deeltjes uit de lucht en gebruikt deze als bouwstenen voor zichzelf. De palm heeft gelukkig zelf niets van de toxische stoffen, daarom is zij zo populair als luchtzuiverende plant. Vooral in de winter, als we de deuren en ramen meer gesloten houden, is de lucht binnen vaak onzuiver. Kerstboom eruit? Areca palm erin!

Palm kamerplant

Een palm als kamerplant is altijd een goed idee. Palmen zijn zeer makkelijk in onderhoud, hebben een prachtig uiterlijk en doen het op veel plekken goed in huis. Als palmen het naar hun zin hebben groeien ze aanzienlijk. Het is dan ook belangrijk dat u eens in de twee of drie jaar de palm verpot naar een grotere pot. De palm heeft namelijk ruimte nodig om zijn wortels verder te laten groeien. Palmen zijn niet makkelijk te vermeerderen, dit lukt alleen vanuit zaad of door de plant te scheuren. Let bij het scheuren van de plant wel op dat u de wortels niet beschadigt. Dat zou de plant niet overleven.

Palm kopen Veldhoven

Bij GroenRijk De Heikant hebben we veel verschillende soorten palmen. Een kleine greep uit ons assortiment ziet op de pagina Kamerplanten bestellen. Wij hebben onder andere de volgende palmen beschikbaar om te bestellen:

  • Areca palm
  • Kentia Howea
  • Goudpalm

Bestelt u kamerplanten bij GroenRijk De Heikant, kan geeft u zelf aan op welk moment u de kamerplanten wilt afhalen in ons tuincentrum in Veldhoven. Bij GroenRijk De Heikant koopt u kwaliteitsplanten die jarenlang meegaan, mits u de plant goed verzorgt. Voor verzorgingstips raadpleegt u altijd eerst het plantetiket, daar staat vaak al veel informatie op. Tot snel bij tuincentrum GroenRijk De Heikant Veldhoven. U vindt onze openingstijden en adresgegevens op de contactpagina.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...