Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

 

Groene kerst

Wil je al vroeg in december een natuurlijke kerstboom optuigen? Dan is de Nordmann-spar (Abies nordmanniana) een goede keuze. Hij blijft lang groen, dus van een kale boom en een vloer vol naalden, nog voor de kerstdagen, zul je met deze topkerstboom geen last hebben. Door de symmetrische vorm en de diep donkere kleur met iets glanzende en zachte naalden is hij ook prachtig om naar te kijken. De Nordmann kerstboom is in veel maten te koop. Dus als je tot de groeiende groep mensen hoort die een natuurlijke, mooie en grote boom wil, heb je veel keus. 

 

Topkwaliteit

De tussen de heuvels van de Belgische Ardennen gekweekte Abies nordmanniana is een echte kerstkampioen en behoort niet voor niets tot de meest populaire kerstbomen in Europa. Tijdens de groei worden de bomen bemest en gesnoeid zodat ze tegen een stootje kunnen, evenwichtig gelaagd zijn en een mooie piramidevorm krijgen. Deze kerstbomen maken vanuit de Ardennen maar een korte rit naar ons land. Daardoor zijn ze lekker vers en gaan lang mee!

 

Lang plezier van je kerstboom:

Wil je zo lang mogelijk genieten van de geur en de luchtzuiverende werking van je Nordmann-spar? Let dan hier even op:

  • Zet een gezaagde kerstboom in een standaard en een spar met kluit in een pot.
  • Een kerstboom drinkt gemiddeld een halve liter water per dag.
  • Geef regelmatig kerstboomvoeding, verkrijgbaar bij GroenRijk.
  • Laat je boom eerst even wennen op een koelere plek, zoals de schuur.
  • Zet de kerstboom niet te de dicht bij de verwarming.
  • Zorg dat de spar niet op de tocht staat of in de felle zon.

 

Miljoenen kerstbomen

Bij onze Belgische kweker worden ongeveer 1 miljoen kerstbomen per jaar gekweekt. Het duurt tussen de 7 en 11 jaar voor een kerstboom is volgroeid. Nordmann-sparren groeien langzamer en dat zorgt voor de topkwaliteit. Pas als de boom 10 jaar oud is mag hij worden verkocht. Iedere hectare met kerstbomen neemt 13,6 ton CO2 per jaar op, filtert tegelijkertijd 300 ton fijnstof uit de lucht en levert zuurstof op voor 44 mensen per dag. Een mooi kerstcadeau voor ons allemaal!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...