tuinplanten Aalst

Tuinplanten Aalst

Groen en kleur  maakt je huis en tuin veel gezelligere en aangenamer om in te leven.
Tuincentrum GroenRijk de Heikant nabij Aalst heeft een groot assortiment planten.
Planten voor binnen en buiten. 

Vaste Planten

Vaste planten zijn planten die vorstbestendig zijn. Je hebt groenblijvende vaste planten maar ook planten die in de winter afsterven en in het voorjaar weer terug komen.
Vaste planten zijn in vele categorieën te verdelen. Dit maakt het gemakkelijk om een keuze te maken in welke tuinplanten in uw tuin geschikt zijn.

Mogelijkheden zijn:

  • Bodembedekkers
  • Voorjaars bloeiende vaste planten
  • Zomer bloeiende vaste planten
  • Najaars bloeiende vaste planten
  • Schaduwplanten
  • Kruiden
  • Vlinderlokkers

Bij tuincentrum GroenRijk de heikant nabij Aalst staan er duidelijke informatieborden met  in welke tijd er bloemen bloeien, hoe hoog de kamerplanten worden en hoeveel er op een m2 geplant moet worden zodat het goed vol groeit.
Heesters zijn over het algemeen de grotere struiken.  Er zijn groene heesters die in de winter zijn blad behouden en bladverliezende heesters.

Heesters
Heesters zijn struiken in veel verschillende modellen, soorten en maten.  Groenblijvende planten en bladverliezende planten.  Heester bloeien altijd maar 1 seizoen. Bijv vroeg in het voorjaar, midden in de zomer of laat in het najaar.
Wilt u heel het jaar door bloemen zorg dan dat je door heel de tuin diverse soorten hebt staan.  Bekende Heesters zijn: Rhododendron, Azalea, Vlinderstruik, Hortensia, Photinia, Acer, Brem, Magnolia, Cornus, Corylus, Euonymus, Pieris enz.
Bladverliezende struiken zijn in het najaar en winter mooi vanwege de takkenstructuur. Heesters moet je aanplanten met aanplantgrond. Sommige planten hebben tuinturf nodig. Vraag bij Groenrijk de Heikant nabij Den Bosch welke soorten dat zijn.

Buxus en Coniferen
Populaire planten die heel het jaar door groen blijven zijn buxus en coniferen.  Je hebt ze in vele maten en soorten.  Wilt u de buxus mooi strak houden is het wel verstandig om ze 2x per jaar te snoeien.  Het zijn makkelijke planten. Groeien ook zonder problemen. Plant nieuwe buxussen met buxusgrond zodat ze meteen de juiste voeding krijgen voor een optimale groei en daarna moet de buxus maandelijks voeding krijgen zodat het blad de mooie groen kleur behoud.

Waterplanten
Waterplanten zijn te verdelen in verschillende categorieen: Zuurstofplanten, oeverplanten en Waterlelies.
Zuurstofplanten zijn belangrijk voor het zuurstof en de kwaliteit van het water.
Oeverplanten heeft GroenRijk de Heikant in verschillende soorten. Grassen en bloeiende waterplanten. De maximaal hoogte die plant wordt en de plantdiepte verschilt per soort. Dit wordt in het tuincentrum specifiek aangegeven.
Waterlelies is een grote groep waterplanten die in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar zijn.

Kruiden
GroenRijk de Heikant nabij Aalst heeft een breed assortiment kruiden. Deze komen van de bloemenveiling en van een vaste kweker.
Populaire kruiden zijn: Lavendel, rosemarijn, Thijm, Pepermunt, Sali enz.
De vaste kweker Puur aroma Kruiden  heeft biologische kruiden. Hiervan weet u zeker dat er geen gemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt.

Fruit bomen en struiken
Lekker groenten kweken en zaaien, kleinfruit voor in potten en snoepgroente is erg hip op het moment. GroenRijk de Heikant heeft een assortiment groente en kruidenplanten.
Je  hebt diverse soorten fruitbomen: Druiven, Appel, Peer, Bessen, Bramen, Kersen, Kiwi, pruimen enz
Onze fruitbomen staan op traag groeiende onderstammen waardoor ze niet alleen uitermate geschikt zijn voor de particuliere tuin, maar ook écht lekkere vruchten geven. En dat is natuurlijk wel waar het om gaat!
Sommige fruitsoorten hebben mannelijke en vrouwelijke planten. Als je dan vruchten wil krijgen moet er twee planten bij elkaar komen te staan. die zijn kruisbestuivend en zo krijgen ze vruchten.
Er zijn ook fruitsoorten die zelfbestuivend zijn. Dit is gemakkelijker en hierdoor krijg je sneller vruchten. Bij Groenrijk de Heikant hangen er kaartjes aan de planten en staan er borden bij de planten waarop duidelijk staat welke soorten zelfbestuivend zijn.
Zorg dat fruit een voedzame grond krijgt en dat er maandelijks voeding wordt gegeven in de groei en bloei periode zodat er extra veel vruchten aan komen. Pokon en Ecostyle heeft biolosche voeding die zorgt voor meer vruchten.

Groente
Weinig ruimte nodig voor eigen moestuin
Geurige, versgeplukte kruiden en verse groentes van eigen grond, zekerheid over wat je eet. Wie wil dat nou niet.  Het kan heel gemakkelijk en met weinig ruimte.Een zonnig plekje op je eigen balkon bijvoorbeeld, of een stukje grond ter grootte van een stoeptegel bij de keukendeur. Of wat dacht je van komkommers of paprika’s tussen de sierplanten? Dit kan gewoon matchen en het is weer eens heel wat anders. Je maakt er heel makkelijk bijzonder tuintje van. Handig bovendien: voortaan hoef je niet meer voor elk ingrediënt naar de groentenman, je oogst gewoon van eigen kweek. Gezonde, heerlijke gerechten binnen handbereik. Verwen jezelf met een prachtige variëteit aan smaken, geuren en kleuren van moeder natuur. Met ‘tuin op tafel’ zie je het groeien! Zie groenteplanten die tuincentrum  GroenRijk de Heikant nabij Aalst verkoopt.
Het assortiment kan erg verschillen per week. Net wat het aanbod is, dit heeft o.a. te maken met de weersomstandigheden.

Klimplanten
Klimplanten zijn er in diverse soorten. De clematis is erg populair en daar zijn dan vele soorten in te verkrijgen. Diverse kleuren,  formaat bloemen en bloeitijden.
Andere populaire soorten zijn: Jasmijn en Passiebloem.
De meeste klimplanten zijn bladverliezend.  De Hedera, klimop is een populaire en snelgroende klimplant die groen blijft. Er is ook een Kamperfolie  en Clematis die wintergroen is.
De Vuurdoorn is een klimplant met doorns, mocht dat gewenst zijn  Klimplanten wortelen graag diep en de planten hebben graag extra mest/ voeding nodig voor extra bloeikracht.

Rozen
Er zijn diverse soorten rozen: Klimrozen, stamrozen en struikrozen.  Van verschillende varieteiten, kleur van bloemen, bloeiperiode en grootte
Een goede verzorging van een roos is wel degelijk belangrijk, ook om te voorkomen dat er luis in komt.
Zet rozen op een zonnige standplaats. Wilt u nieuwe rozen planten neem dan rozengrond die zorgt voor een vruchtbare voedingsbodem en geef de eerste twee maanden ook extra voeding voor de rozen.  Gebruik Rozengrond zowel bij het planten in potten als bij het planten in uw tuin. Rozen kunt u niet planten waar al rozen hebben gestaan of u moet een stuk grond verversen met nieuwe rozengrond. 
Rozen hebben graag veel water en ze moeten maandelijks rozenvoeding/mest krijgen voor een optimale groei en bloei. De rozenvoeding is verkrijgbaar van Pokon en Ecostyle.
Bayer Garden heeft middeltjes om luis te verkomen. Mocht er toch luis in de rozen komen heeft Bayer ook (biologische) bestrijdingsmiddelen om van het luis af te komen.

Mediterrane planten
Zorg voor een vakantiegevoel in de tuin, huis of serre met onder andere palmen.  Mediterrane planten zijn oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Mediterrane planten bestaan voornamelijk uit olijfbomen, vijgenbomen en palmbomen, citrusplanten. Deze planten komen uit een subtropische klimaat. Dit betekend dat ze wel in Nederlandse tuin kunnen staan maar niet tegen vorst kunnen. Zet deze mediterrane planten met vorstvrij binnen in een garage of dek ze af met stro, noppenfolie of vliesdoek.  Bij palmen moet u ervoor zorgen dat er ook geen sneeuw op het blad blijft liggen.
De trachycarpus is de sterkste palmensoort. Als u planten in een pot zet of in de volle grond, zorg dan voor een groot plantgat en gebruik mediterrane grond. Deze grond is veel grover dan zandgrond en daar groeien mediteranne planten het beste in. Daarnaast is het raadzaam om in de groeiperiode  de planten maandelijks bij te mesten met mediteranne plantenvoeding of citrusmest.  Zodat u van een uitbundigere bloei kunt genieten.  Zo hoeft u nooit meer op vakantie.
De meeste palmen, olijven, citrussen maar ook cipres en magnolia soorten komen van kwekers uit Italie en/of spanje die tuincentrum GroenRijk de Heikant nabij Aalst in het assortiment heeft.
 

Bomen
Van bomen in uw tuin heeft u het hele jaar door profijt. Ze zijn zeer decoratief, hebben zowel in de lente als in de herfst schitterende kleuren en zorgen in de zomer voor heerlijk wat schaduw. Er zijn vele soorten bomen die klein blijven, zo geniet u ook in uw kleinere tuin optimaal van bomen!
Voordeel  van de lengte van een kleine bomen is dat het daglicht gewoon uw huis binnen komt. En het verdrinkt niet de andere planten of terrastegels in uw tuin en het zorgt toch voor privacy.
De verzorging van bomen is gemakkelijk. Bij het aanplanten moet u voor een zo groot mogelijk plantgat zorgen en dat de grond eromheen goed los is. Zodat de wortels goed kunnen wortelen. Om de groei te bevorderen zorg je voor aanplantgrond. De eerste paar maanden heeft de boom ook graag water nodig. Maar naarmate die ouder wordt haalt de boom zelf water en voeding uit de grond.
Voor  snoeien van bomen zijn er regels. Maar de belangrijkste regel is. Vind u een tak lelijk of in de weg zitten haal hem dan weg.  Om bomen compacter te houden dan het formaat dat boom groot wordt moet u wel elk jaar snoeien.
Sommige bomen die je in vorm wil laten groeien moet je wel vaker snoeien. Een paar soorten kunnen niet zomaar gesnoeid worden want die gaan dan bloeien. Meer informatie hierover vraag aan de groenspecialisten bij GroenRijk de Heikant.
Wilt u uw miniboompje in een bolletje snoeien? Kies dan voor een soort met grote bladeren. Grote bladeren benadrukken namelijk de vorm van een boom, zoals bij de Trompetboom.
Voor het creëren van halfschaduw in uw borders, kunt u het beste bomen met klein blad gebruiken. Deze zijn lichtdoorlatend. Ideaal dus als ‘parasol' in de border!

Zoals u hierboven leest zijn er vele soorten planten om van de tuin een paradijs te maken.  Wilt u er advies over kan dan naar tuincentrum GroenRijk de Heikant nabij Aalst.

Overzicht van het totale assortiment  zie op deze pagina of kom langs bij ons in de winkel.
Klik hier voor  ons adres of openingstijden.

bomen en struiken tuincentrum groenrijk nabij Den Bosch