Honden

Honden
Honden zijn populaire huisdieren.  En als dierenliefhebber wil je alles voor je hond. Goede voeding, maar ook de juiste verzorging.  Het verblijf, van hondenmand tot hondenren en hondenkussens of hondendekens, zijn in diverse maten, modellen en kleuren verkrijgbaar. De juiste keuze heeft te maken met het soort ras, leeftijd en de grootte van de hond. Honden bewegen ook graag en het is bovendien gezond.  Zorg dat de hond genoeg beweging krijgt, ondanks dat u misschien weinig tijd heeft om uw hond uit te laten of om een grote ronde te wanden. Er zijn genoeg hondenspeeltjes zodat ze in huis ook beweging hebben. Voor elk ras en formaat hebben we ook genoeg verwennerij om de hond te vermaken. Van hondenspeelgoed, touwen tot botten. Gemak dient de mens. GroenRijk de Heikant in Veldhoven heeft genoeg hulpmiddelen om makkelijk met uw hond om te gaan. Van riemen om te wandelen, lichtjes zodat ze opvallen in het donker.  Fietsmanden, riemen voor in de auto, reismanden enz. Voor meer algemene informatie over honden:
Hondenrassen en algemene informatie
Bijsluiter honden downloaden

Twijfelt u erover dat u hond niet fit of ziek is. Neem dan een bezoekje aan een dierenarts: Dierenkliniek de Kempen. Zodat uw hond niet onnodig lang met problemen rond loopt.

Een nieuwe hond
In Nederland kiezen veel dierenliefhebbers voor een hond. Maar waar moet u met de aanschaf van een hond allemaal opletten. Voor u besluit een hond aan te schaffen moet u zich beseffen dat er een grote verandering in uw leven zal plaatsvinden en dat een hond natuurlijk kosten en verantwoordelijkheden met zich mee brengt. Wanneer de beslissing dan is genomen wil iedereen natuurlijk een gezonde pup en bij voorkeur ook vaak van een bepaald ras. Zijn die rassen allemaal wel even gezond en hoe staat het met de erfelijke gebreken? Past het ras wel bij mijn levensstijl? Een andere veel gestelde vraag is: waar moet ik mijn pup aanschaffen? Er zijn vele adressen waar u een hond kunt aanschaffen, maar deze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Waar moet u dan goed op letten? Daar verwijst GroenRijk u naar de website van Dierenkliniek de kempen www.prepup.nl of naar deinformatieavonden die prepup organiseerd.

 

 

Voeding van Royal Canin,

Kennis van en respect voor dieren. Dat is in een notendop de filosofie van Royal Canin. Het dier staat centraal in de ontwikkeling van onze gezondheidsvoeding,  Gezondheidsvoeding heeft een solide fundament in wetenschappelijk onderzoek en de praktijk. Daarom werkt het Royal Canin onderzoekscentrum intensief samen met veterinaire universiteiten en opleidingen, fokkers en dierenartsen. Deze onafhankelijke professionals beoordelen onze nieuwe voedingen, komen met nieuwe ideeën en verrijken onze kennis over rassen. Royal Canin heeft één doel: het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de hond en de kat. Een streven dat steeds meer weerklank krijgt in de samenleving. Niet in de laatste plaats omdat gezondheidsvoeding zichtbare voordelen biedt voor de conditie en het welzijn van het dier. Onze voedingen kunnen een bijdrage leveren aan de gezondheid van het dier. Voeding kan bijvoorbeeld huid en vacht en de gewrichten ondersteunen, een bijdrage leveren aan een gezond gebit en de natuurlijke weerstand van pups en kittens helpen ondersteunen.

Specifieke voedingsbehoeften

Welke voeding heeft een dier nodig? Royal Canin houdt rekening met de volgende kenmerken van het dier:

 • Grootte
  De grootte van het dier creëert specifieke voedingsbehoeften. Vergelijk bijvoorbeeld een chihuahua met een Sint Bernard; alleen al vanwege hun grootte vragen deze dieren andere voeding.

 • Leeftijd
  Voedingsbehoeften veranderen in de loop van het leven. Pups en kittens vragen andere voeding dan volwassen of oudere dieren.

 • Levensstijl
  Hoe actiever het dier, hoe hoger de energiebehoefte. Vergelijkt u bijvoorbeeld de buitenkat met de binnenshuis levende kat.

 • Ras
  Specifiek honden- en kattenrassen vragen voeding die is afgestemd op hun eigenschappen.

 • Omstandigheden
  Dracht, lactatie, groei, geslacht, castratie zijn van invloed op de voedingsbehoeften. Royal Canin verwerkt het in haar voedingsproducten.