zomergoed best

Planten
Groen en kleur  maakt je huis en tuin veel gezelligere en aangenamer om in te leven. Kleur creeer je met eenjarige perkplanten die bloeien van april t/m augustus.
Tuincentrum GroenRijk de Heikant nabij Best heeft een groot assortiment planten. 

Eenjarige planten
Eenjarige planten ook wel zomergoed of perkplanten genoemd zijn planten die 1 jaar bloeien, maar niet winterhard zijn, dus niet tegen vorst kennen. Populaire eenjarige planten zijn: Geranium, Afrikaantjes, Spaanse Magriet, Fuschsia, Bacopa, Ijsbloempje, Verbena, Surfunia, Petunia, Lobelia, Vlijtig Liesje,  Zaai of knol Begonia.  Dit is maar een deel van het assortiment. Het assortiment bij GroenRijk de Heikant nabij Best kan vaak variëren. Net wat de kwekers aanbieden.

Kuipplanten
Kuipplanten kunnen niet alleen in een pot zoals mensen denken, maar ze kunnen ook in de volle grond. Kuipplanten kunnen in de zomer buiten. Echtet tot mei rekening houden met nachtvorst.  Wilt u kuipplanten overhouden moet u ze in de winter vorstvrij in de garage weg zetten. Geef ze regelmatig plantenvoeding/mest voor een uitbundige bloei.  Het kuipplanten seizoen kan al begin april beginnen.  Maar halverwege mei heeft tuincentrum GroenRijk de Heikant nabij Best het grootste assortiment kuipplanten.

Planten Verzorgen
De verzorging van perkplanten is gemakkelijk. Zorg dat ze voldoende water krijgen vooral in de warme periode.  Dode bloemen eruit halen zorgt ervoor dat nieuwe bloemen meer kans krijgen en de plant rijkelijker bloeit.  Voor de  bloei en hoeveelheid bloemen te stimuleren om de 3 weken bijmesten met Pokon terras en balkon voeding.
Perkplanten kunt naast de volle grond ook goed in potten zetten.  Je kunt voor grond kiezen groenrijk grond voor perkplanten of cocopeat potgrond van Ecostyle. In deze grond zit cocopeat die het vocht langer vast houdt. Dat is goed voor perkplanten want die hebben veel water nodig.

 

Het volledig assortiment van GroenRijk de Heikant te Veldhoven vindt u op de assortimentspagina.
Klik hier voor ons adres of koopzondagen en openingstijden.