Bloempotten

Heeft u een leuke kamerplant of tuinplant die u in een nieuw jasje wilt steken? Bij GroenRijk De Heikant hebben we volop bloempotten en plantenbakken voor een frisse look in huis of in de tuin. Geglazuurde potten of klassieke terracottapotten, wat uw stijl ook is, ons assortiment is groot genoeg om aan ieders wens te voldoen. Kom langs bij ons tuincentrum in Veldhoven voor een groot aanbod aan binnenpotten en buitenpotten. Heeft u advies nodig over bijvoorbeeld de grootte van een pot, vraag onze medewerkers!

 

 

 

Bloempot binnen

Elke kamerplant verdient een leuke bloempot! Ons assortiment binnenpotten is elk seizoen weer trendy en fris. ’s Zomers vindt u bloempotten voor binnen in felle kleuren als rood, roze en geel, in de winter bieden wij potten in aardetinten als grijs, bruin, taupe en zwart. Grote kantoor- en kamerplanten hebben een bloempot nodig die voldoende groeiruimte biedt. Wij hebben een ruime keuze aan grote bloempotten voor binnen en hoge bloempotten. Creëer hoogte met bloempotten op poten. Deze standaards plaatst u onder de pot waardoor de bloempot hoger komt te staan. Leuk om  gezellige, knusse hoekjes in huis te maken.

Bloempot binnen - GroenRijk De Heikant

Elho bloempot

Eén van de populairste merken voor bloempotten is Elho. Elho biedt bloempotten voor elke plek in huis en in de tuin. De uitgebreide collectie maakt van uw huis en tuin een groen thuis. Houdt u graag rekening met het milieu, dan is Elho een uitstekende keuze. Elho bloempotten zijn namelijk gemaakt van gerecycled plastic. De potten zijn tijdloos, strak en trendy: perfect om uw kamerplant of tuinplant een nieuw thuis te geven. Bij GroenRijk De Heikant verkopen we onder andere de volgende modellen van Elho:

 • Brussels
 • Pure cone high
 • Pure soft
 • Pure straight
 • B.for

Elho bloempot - GroenRijk De Heikant

Bloempot buiten

Een gezellige tuin is niet af zonder tuinplanten. Plaats verschillende soorten tuinplanten in dezelfde kleur bij elkaar of ga voor extreem veel kleur en combineer verschillende soorten in verschillende kleuren. Match de kleuren van de tuinplant met dezelfde kleur bloempot of maak juist een contrast door kleuren te mixen. Bloempotten voor buiten hebben vaak één of meerdere gaten in de bodem, dit is om overtollig water na een waterbeurt of regenbui weg te laten lopen. Geeft u de plant per ongeluk een keer teveel water, dan is dat door de watergaten geen probleem. Hoe vult u een bloempot voor buiten?

 1. Leg onderin de pot een laag met potscherven, hydrokorrels of kiezels
 2. Vul de onderkant van de pot met potgrond
 3. Plaats de tuinplant in het midden van de pot
 4. Vul de rest van de bloempot met potgrond, tot ongeveer 3 cm onder de rand
 5. Leg eventueel een laagje mulch, houtsnippers of boomschors op de potgrond om uitdroging te voorkomen.

Bestel bloempotten voor buiten

 

 

Terracotta bloempot

Terracotta bloempotten zijn nog steeds de meest-verkochte bloempotten bij GroenRijk De Heikant. Terracotta heeft een Mediterraanse uitstraling, is stevig en past in elke tuinstijl. Terracotta is Italiaans voor ‘gebakken aarde’, daarom vallen terracottapotten onder ‘aardewerk.’ Het mooie aan terracottapotten is:

 • Mooie uitstraling
 • De potten ‘ademen’ waardoor wortels meer lucht krijgen
 • Bruikbaar voor zowel binnen als buiten
 • Relatief goedkoop
 • Zeer handig voor planten die niet van natte voeten houden, zoals citrusbomen

Terracotta potten hebben onderling veel kwaliteitsverschil, de goedkopere soorten zijn vaak poreuzer dan de duurdere goed doorgebakken. In de winter kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. Vraag daarom deskundig advies aan één van onze medewerkers.

Terracotta bloempot - GroenRijk De Heikant

Capi bloempot

Een ander populair en veel verkocht potterie merk is CapiEurope. Houdt u van design bloempotten? Ontdek dan de mooie structuren, texturen en verschillende stijlen van Capi Europe. Deze bloempotten zijn van hoge kwaliteit en zijn ontworpen om zeer lang mee te gaan. Capi Europe produceert een deel van haar productieproces geheel CO2-vrij. De robuuste potten zijn licht van gewicht en toch weerbestendig. Dankzij de speciale isolatielaag bieden de potten ook in de winter een goed onderkomen aan uw tuinplanten. De potten zijn vorst- en UV-bestendig. Kom langs en bekijk ons nieuwste aanbod aan bloempotten van Capi Europe.

Koop bloempotten in Veldhoven

Woont u in de buurt van Eindhoven, Best, Oirschot, Steensel, Eersel, Knegsel, Waalre of Valkenswaard, bezoek dan ons tuincentrum in Veldhoven. GroenRijk De Heikant biedt een ruim assortiment aan aardewerk, plastic, terracotta en rieten bloempotten en plantenbakken. Wat uw stijl ook is, wij hebben altijd een bloempot die bij uw interieur of exterieur past. Elk seizoen bieden wij een trendy assortiment met de nieuwste stijlen van het moment. Kom langs en ontdek het zelf.

Bekijk onze openingstijden