Klein budget? Zo laat je het breed hangen.

Klein budget? Zo laat je het breed hangen.

Je kunt blikken dure designverf kopen, of een hanger vol bosviolen aanschaffen! Een saaie muur wordt weer levendig met een waterval aan blauwe of gele violen. Dat is stukken sneller en goedkoper dan schilderen! GroenRijk heeft de hangers al kant en klaar voor je gevuld. Wandhangers met violen zijn bovendien het beste cadeau. Voor jezelf of voor een lieverd in je omgeving. Weet je waarom?

7 redenen om violenhangers te kopen:

  1. Bosviolen van GroenRijk zijn blijmakers eersteklas; kwekers hebben ervoor gezorgd dat ze extra lang en uitbundig bloeien.
  2. Violen zijn enorm sterk, zelfs een milde nachtvorst kunnen ze verdragen.
  3. Violen zijn de kameleons onder de bloemen: stoer en eigenwijs om naast de buitenkeuken te hangen, romantisch om te laten schitteren aan je pergola. 
  4. Iedereen kan bosviolen verzorgen. Twee keer per week water en om de week wat voeding voor bloeiende planten. Dat is alles!
  5. Een hanger met violen is bijzonder betaalbaar. Voor de prijs van een boeket bloemen heb je twee hangers met bosviolen.
  6. Je slaat de plank nooit mis. Niemand denkt eraan violen te vragen, maar iedereen is er blij mee!
  7. Zonder tuin toch bloemenweelde. Iedereen heeft wel een plekje naast de voordeur of aan het balkonscherm.

Bosviolen van GroenRijk, de natuur overtroffen

De bosviolen uit de wandhangers van GroenRijk zijn hybriden. Het zijn dus niet de Viola riviniana die je onder de bomen in de vrije natuur aantreft. Althans niet in de zuivere vorm. De planten hebben door kruising met andere soorten de beste eigenschappen gekregen. Hierdoor kunnen ze tegen een stootje, een vlaagje of een koutje. Zou je een dna-test doen dan is het hoornviooltje (Viola cornuta) waarschijnlijk het sterkst vertegenwoordigd. Maar de wetenschap dat ze mooi zijn is voor ons het belangrijkst!

Violen - Verzorgingstip direct na aanschaf

Zet niet gelijk de bloemetjes buiten. Hou er rekening mee dat jouw violen in een relatief warm tuincentrum hebben gestaan. Laat ze langzaam aan de buitenlucht wennen. Zeker als er een groot temperatuurverschil is tussen binnen en buiten is het verstandig ze een nachtje in je schuur of bijkeuken te laten acclimatiseren. Als de schok wat kleiner is gaan ze niet in de spaarstand en zullen ze gelijk aan hun groei- en bloeispurt beginnen. Als je regelmatig de uitgebloeide bloempjes wegplukt zul je helemaal versteld staan van de rijke bloei!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...
Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen in de tropische regenwouden van Z...

Lees meer...