Garden Girls struikheide: drie nieuwe vriendinnen

Garden Girls struikheide: drie nieuwe vriendinnen

De Garden Girls blijven heel lang jong. De bloemen van deze struikheide (Calluna vulgaris) blijven namelijk in de knop en komen niet uit. Daardoor bloeit deze soort veel langer dan de gewone struikheide. GroenRijk verkoopt drie kleuren in een pot. Dat geeft gelijk veel kleur.

 

Lange bloei

De Garden Girls bloeien tussen juli en november en kunnen goed tegen vorst. Afhankelijk van de soort worden de planten rond de 50 centimeter hoog. Het grote voordeel van deze struikheidesoort is dat ze, in een poging om toch nog bestoven te worden, langer bloeit. De planten maken daardoor geen zaden aan, maar worden gekweekt uit stekken. Er zijn al vele soorten en kleuren van deze lange bloeiers. Met een Garden Girls trio in pot geniet je helemaal van veel variatie! Deze prachtige struikheide bloeit lange tijd met drie kleuren zoals paars, roze en zilverwit! 

 

Altijd samen

Het  Garden Girls trio is samen opgegroeid in een pot. Haal ze niet uit elkaar, maar geef ze samen een plekje in de volle grond of in een pot op je terras of balkon. De planten bloeien minimaal acht weken en vaak nog wel langer. Net zoals bij andere heidesoorten maak je het jouw Garden Girls helemaal naar de zin met een plekje in de zon of halfschaduw en wat zure grond. Vul een ruim plantgat met een mengsel van tuinturf en aarde. Of, nog makkelijker, kies voor kant- en- klare heidegrond van GroenRijk. De Garden Girls passen mooi bij andere zuurminnende planten zoals rododendron, magnolia of hortensia. 

 

Zo blijven de Garden Girls vrolijk

Dit plantentrio doet niet gauw moeilijk. De Garden Girls voelen zich optimaal met de volgende verzorgingstips:
•    Zorg dat grond waterdoorlatend is zodat de wortels niet rotten.
•    Als je de Garden Girls in een pot zet, zorg dan voor afvoergaten en voeg hydrokorrels toe.
•    Let er op dat de kluit nooit helemaal droog is.
•    Maak je niet druk over strenge vorst. De Garden Girls doorstaan dit prima.
•    In maart snoei je de takken tot een derde van de plant terug. Er moet nog wel wat groen loof overblijven.
•    Geef na de snoei wat koemest. 

 

Naar de knoppen?

Sommige foutjes brengen geluk. Zo is de knopheide toevallig ontstaan door een speling van de natuur. De kwekers van Garden Girls ontdekten deze mutatie en vonden de plant met deze eigenschappen geweldig om mee verder te kweken! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Peperomia’s: kleine planten met grootse bladeren

Peperomia’s zijn mooie, compacte planten die je huiskamer snel opfleuren. Ze verschillen van elkaar in grootte, bladvorm en kleur, maar vormen samen toch een hele leuke combinatie.

 

Peperomia’s verschillen vaak zo van elkaar, dat je eigenlijk niet door hebt dat ze familie zijn. Sommige hebben dik, vetplantachtig blad, anderen juist flinterdunne bladeren aan lange stengels. In de natuur zijn er naar alle waarschijnlijkheid wel meer dan 1000...

Lees meer...
Alocasia cucullata: tropisch geluk

De Alocasia is, met zijn grote, hartvormige bladeren op hoge stelen een zeer populaire kamerplant. De stijlvolle Alocasia cucullata valt extra op door prachtige frisgroene bladeren met prachtige nerven.

 
Groene olifantsoren

De grote groene, mooi generfde, hartvormige bladeren van de Alocasia cucullata doen denken aan wapperende olifantsoren, vandaar de leuke Nederlandse naam olifantsoor. De Alocasia groeit in de regenwoud...

Lees meer...
Viola cornuta blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 


Mix van kleuren


Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner e...

Lees meer...