Kerstartikelen

De mooiste kerstartikelen vindt u bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven. Wij hebben ook dit jaar weer een zeer breed assortiment aan kerstproducten, zodat u tijdens de feestdagen weer helemaal kunt uitpakken. Breng uw huis en tuin helemaal in de kerstsferen met onze kerstartikelen zoals

‚ÄčEn nog veel meer. Heeft u vragen over ons kerstassortiment? Kom dan gezellig langs GroenRijk de Heikant. Zo kunt u meteen inspiratie op doen! U kunt daarnaast natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. Maak uw Kerst onvergetelijk met de kerstartikelen van GroenRijk de Heikant!

Kerstartikelen_GroenRijk de Heikant

Kerstbomen in huis

Geen Kerst zonder een mooie kerstboom. Gaat u voor een echte kerstboom of een kunstkerstboom? Laat u adviseren door onze medewerkers bij GroenRijk de Heikant. Weet u eigenlijk waarom we kerstbomen in ons huis neerzetten met Kerst? Rond het begin van onze jaartelling haalden de Germanen, in de winter al takken van de bomen om die in huis te versieren. Midden in de winter viel het hen op dat sommige bomen, zoals de Spar, heel mooi groen bleven. Op de kortste dag van het jaar, 21 december, was altijd het midwinterfeest. Vanaf die dag werd er gevierd dat de dagen weer langer zouden worden. Het was dus eigenlijk een ‘het wordt weer langer licht feest’.

Later werd er door de Christenen rond diezelfde periode in de winter nog een groot feest gevierd: de geboorte van Jezus Christus. Dat is nu nog steeds ons kerstfeest natuurlijk. Geboorte is ook een nieuw begin, en rond de 16e eeuw werden die twee tradities eigenlijk aan elkaar gekoppeld: het lichtfeest en de viering van de geboorte van Jezus. Een spar werd versierd met beeldjes, koekjes, lichtjes en meer. Eerst was zo’n versierde boom alleen weggelegd voor de hele rijke mensen. Pas vanaf het eind van de tweede wereldoorlog was het ook voor gewone gezinnen betaalbaarder geworden.

Kerstartikelen_GroenRijk de Heikant

Kerstversiering in Veldhoven

Gelukkig is het voor de meeste mensen nu zeker weggelegd om een leuke kerstboom aan te schaffen. Wanneer u een kerstboom in huis hebt kan de pret eigenlijk pas écht beginnen. U kunt uw kerstboom nu helemaal naar smaak versieren en laten aansluiten op uw interieur! U kunt uw kerstboom in een kleur houden of kleuren met elkaar combineren. Kleurcombinaties die dit jaar erg populair zullen zijn, zijn bijvoorbeeld warme en stoere kleuren tegelijk. Zoals Koel blauw en zwart voor een industrieel sfeertje. Maar ook beige en rosewood voor een hele warme uitstraling. Een trend die elk jaar weer terugkomt is de traditionele Kerst trend. Deze trend speelt echt in op het gezellige familiegevoel. Er wordt veel gebruik gemaakt van rood en groen. U kunt de trend een Scandinavische touch geven door fris wit en licht houten accessoires toe te voegen.  

Kerstartikelen_GroenRijk de Heikant

Kerstartikelen kopen bij GroenRijk de Heikant  

Kom gezellig langs GroenRijk de Heikant in Veldhoven nabij Oerle, Meerhoven en Eindhoven. Laat u inspireren door onze magische kerstcollectie! Wanneer u vragen heeft kunt u uiteraard terecht bij onze ervaren medewerkers. Zij helpen u maar al te graag met uw vragen. Onze contactgegevens kunt u vinden op onze contactpagina. Graag tot ziens bij GroenRijk de Heikant!