Kerstartikelen

De groenste, leukste en mooiste kerstartikelen vindt u bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven. Wij hebben ook dit jaar weer een uitgebreid assortiment aan kerstproducten zodat u tijdens de feestdagen weer geniet van samen zijn met geliefden. Na een pittig jaar zijn we allemaal toe aan ongestoord en veilig kerst vieren. Kom langs bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven en breng uw huis en tuin helemaal in de kerstsferen. Ons ruime assortiment kerstartikelen bestaat onder andere uit:

In ons tuincentrum hebben we nog veel meer spetterende, glanzende, sfeervolle en groene kerstartikelen. Heeft u vragen over ons kerstassortiment? Of bent u op zoek naar een speciaal product? Bel naar ons tuincentrum en vraag één van onze medewerkers voor de meest actuele voorraad en het nieuwste aanbod. Tijd om langs te komen? Dan raden wij u zeker aan om richting Veldhoven te komen. Onze bijzondere kerstafdeling biedt inspiratie voor een stralende kerst 2020! Voor vragen neemt u altijd telefonisch contact met ons op. Maak kerst 2020 onvergetelijk met de kerstartikelen van GroenRijk de Heikant!

Kerstartikelen_GroenRijk de Heikant

Kerstboom in huis

Geen kerst zonder een mooie kerstboom, niet waar? Gaat u dit jaar voor een echte kerstboom of kiest u toch liever voor de gemakken van een kunstkerstboom? Laat u adviseren door onze medewerkers bij GroenRijk de Heikant. Wij bieden een prachtig assortiment aan volle, groene kerstbomen. Onze kerstbomen zijn van hoge kwaliteit en geven uw huis echt sfeer tijdens de feestdagen. Ook onze kunstkerstbomen zijn van hoge kwaliteit en biden jarenlang kerstplezier. Voor onze complete sfeerafdeling komt u vanaf 1 oktober 2020 naar GroenRijk de Heikant in Veldhoven. It's gonna be the most wonderful time of the year!

Kerstbomentraditie

Weet u eigenlijk waarom we kerstbomen in ons huis neerzetten met kerst? Rond het begin van onze jaartelling haalden de Germanen in de winter al takken van de bomen om die in huis te versieren. Midden in de winter viel het hen op dat sommige bomen, zoals de spar, heel mooi groen bleven. Op de kortste dag van het jaar, op 21 december, vierden zij altijd het midwinterfeest. Vanaf die dag werd er gevierd dat de dagen weer langer zouden worden. Het was dus eigenlijk een ‘het-wordt-weer-langer-licht-feest’. Later werd er door de Christenen rond diezelfde periode in de winter nog een groot feest gevierd: de geboorte van Jezus Christus. Op deze dag vieren wij nog steeds ons kerstfeest. Geboorte is namelijk ook een nieuw begin, en rond de 16e eeuw werden die twee tradities eigenlijk aan elkaar gekoppeld: het lichtfeest en de viering van de geboorte van Jezus. Men versierde de spar met beeldjes, koekjes, lichtjes en meer. Eerst was zo’n versierde boom alleen weggelegd voor hele rijke mensen. Pas na het eind van de Tweede Wereldoorlog was het ook voor gewone gezinnen betaalbaar om een kerstboom op te tuigen. Tegenwoordig geniet bijna iedereen van een kerstboom in huis.

Kerstartikelen_GroenRijk de Heikant

Kerstversiering in Veldhoven

Gelukkig is het voor de meeste mensen nu zeker weggelegd om een leuke kerstboom aan te schaffen. Wanneer u een kerstboom in huis hebt, begint de pret eigenlijk pas écht. Versier uw kerstboom helemaal naar uw eigen smaak smaak en match uw kerstboom met uw interieur! Versier uw kerstboom in één kleur of maak combineer meerdere kleuren met elkaar. Kleurcombinaties die dit jaar erg populair zijn:

  • Warme kleuren als rood, bruin, goud, oranje, geel combineren met stoere kleuren als zwart, grijd en zilver.
  • Koele kleuren als blauw en zwart zorgen voor een industrieel sfeertje.
  • Beige, rosé of koper zorgen voor een hele warme uitstraling.
  • Traditionele kerstkleuren zoals rood en groen blijven elk jaar weer populair. Deze trend speelt echt in op het gezellige familiegevoel.
  • Scandinavische kleuren zijn fris, wit en licht en leuk te combineren met houten accessoires.  

Kerstartikelen_GroenRijk de Heikant

Kerstartikelen kopen bij GroenRijk de Heikant  

Kom gezellig langs bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven nabij Oerle, Meerhoven en Eindhoven en laat u inspireren door onze magische kerstcollectie! Heeft u vragen, dan helpen onze ervaren en enthousiaste groenmedewerkers u uiteraard verder. Onze contactgegevens vindt u op onze contactpagina. Graag tot ziens bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven, nabij Eindhoven.