Herfstanemoon

De herfstanemoon, officieel Chinese anemoon (Anemone hupehensis) of Japanse anemoon (Anemone hupehensis var. japonica) genoemd is een populaire herfstplant die bloeit wanneer veel andere planten uitgebloeid zijn. Herfstanemonen komen voor in de kleuren wit en roze. De bloem is opgebouwd uit sierlijke bloemblaadjes die in een zich in de vorm van een kom om de gele meeldraden vormen. Bij GroenRijk de Heikant hebben we een mooi assortiment aan laatbloeiende vaste planten. Vul uw tuin of balkon met kleur en maak van de herfst een warme en knusse maand, ook buiten!

Wanneer herfstanemoon planten

Deze laatbloeier is ideaal om in oktober te planten, dan is de grond nog warm en is het vochtig in de lucht: ideale omstandigheden om vaste planten aan te planten.

Waar herfstanemoon planten

Herfstanemonen zijn makkelijke planten die het prima doen in de schaduw en halfschaduw. Denk van tevoren wel goed na over de standplaats in de volle grond. Anemonen houden er namelijk niet van om verplaatst te worden. Heeft u een relatief donkere plek in de tuin die u graag opvrolijkt in de herfst? Plant dan herfstanemonen in de volle grond of in een buitenpot.

Herfstanemoon - GroenRijk De Heikant

Hoe herfstanemoon planten

Naast de standplaats is het ook goed om na te denken over de soort grond. Herfstanemonen houden namelijk van:

  • Een humusrijke grond
  • Een ietwat kalkrijke grond
  • Een vochtige grond

Geef jaarlijks in het voorjaar extra voeding in de vorm van organische mest. Zo hebben de planten weer voldoende voedsel voor de rest van de groei tot aan de bloei.

Herfstanemoon combineren

Herfstanemonen zijn goed te combineren met andere vaste planten zoals asters, violen, veronica’s, hosta’s en varens. De anemoon bloeit rijkelijk en komt het beste tot zijn recht als u deze in een klein groepje plant. Plant bijvoorbeeld verschillende kleuren en hoogtes van herfstanemonen in een groepje bij elkaar en omring deze met varens, hosta’s en asters voor een mooi geheel en uitbundige bloei.

Verschillende soorten herfstanemonen

In ons assortiment laatbloeiende vaste planten vindt u verschillende soorten herfstanemonen. Wilt u witte, donkerroze of juist lichtroze bloemen? Wij geven hier vast drie voorbeelden:

  • de Anemone hybrida ‘Honorine Jobert’ bloeit met witte bloemen.
  • de Anemone hupehensis 'Prinz Heinrich' bloeit met licht roze bloemen
  • de Anemone hybrida ‘Margarete’ bloeit met donkerroze bloemen.

Koop herfstanemoon in Veldhoven

Bij GroenRijk De Heikant in Veldhoven vindt u een ruim assortiment aan herfstanemonen. Wilt u uw herfsttuin opvrolijken met sierlijke tuinplanten, breng dan een bezoek aan ons tuincentrum in Veldhoven, dichtbij Eindhoven en Nuenen. Onze medewerkers hebben veel verstand van groen en vertellen u graag alles over de verzorging, verschillende cultivars en de nieuwste soorten die beschikbaar zijn in ons tuincentrum. Kom langs en verzamel de mooiste herfstanemonen en combineer ze met andere laatbloeiers zoals asters, violen en veronica’s. U vindt ons tuincentrum in Veldhoven, voor onze openingstijden bekijkt u onze contactpagina. Tot snel bij GroenRijk De Heikant!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Najaarsplanten