Heide

Heide is onder te verdelen in zomerheide en winterheide. De zomerheide bloeit in de late zomer tot het begin van de winter. De winterheide is een van de planten die de winter zo veel kleur geeft en bloeit van het begin van de winter tot het einde van het voorjaar. Er zijn niet zo veel bloeiende planten in de winter, dus de heide is hartstikke welkom als kleurrijke toevoeging aan de tuin! 

Heideplanten in een wintergroene tuin

Heide bloeit in verschillende kleuren zoals wit, roze, diep paars en paars rode tinten. De hoogte kan oplopen tot 60 centimeter, en doordat de heide ook in de breedte groeit is het een mooie bodembedekker. De combinatie van verschillende kleuren heideplanten geeft een heel sierlijk gezicht, maar de heide is ook te combineren met Rhododendrons, Azalea en Pieris. Voor een wintergroene tuin kunt u heideplanten ook combineren met naaldbomen zoals coniferen. 

Heideplanten op pot

Heideplanten zijn niet alleen een mooie toevoeging in de border, ook op pot kunnen ze een erg mooie toevoeging zijn in uw tuin of op het balkon. Voor uzelf is dit een mooie toevoeging, maar de vlinders en hommels zullen er ook blij mee zijn. Een aantal potten met winterheide zorgt ervoor dat uw tuin of balkon een stuk kleurrijker oogt in het najaar. Gecombineerd met andere najaarsplanten zoals de Hebe en wintergroene vaste planten kunt u op deze manier het hele jaar door genieten van uw tuin. 

Heide - GroenRijk De Heikant

Heideplanten verzorgen en snoeien

Heideplanten zijn zeer gemakkelijk te verzorgen en hebben weinig speciale behoeften. Slechts één snoeibeurt per jaar is voldoende, op het moment dat de heide uitgebloeid is. U snoeit de heide dan terug tot onder de uitgebloeide bloemen. Vanaf dat punt loopt de heide later weer uit. Als u de heide in de grond plant, kan dit het beste in groepjes van 3 tot 5 planten bij elkaar, met zo'n 30 centimeter afstand. De ideale grond voor de heide is zuur, dus bij het planten kunt u bijvoorbeeld tuinturf toevoegen aan de grond. 

Verschillende soorten winterheide

In de categorie najaarsplanten zijn er verschillende soorten van de winterheide waar u voor kunt kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Erica carnea
  • Erica carnea 'Aurea'
  • Erica carnea 'Snow Queen'

Zo zijn er verschillende varianten met verschillende kleur tinten. Voor de mooiste combinaties bent u bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven aan het juiste adres! 

Heideplanten voor in de tuin of op het balkon in Veldhoven

Voor meer informatie over heideplanten en het volledige assortiment bent u bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven aan het juiste adres. In ons tuincentrum zijn er altijd medewerkers aanwezig die uw vragen met veel plezier beantwoorden. Naast heideplanten vindt u bij ons uiteraard ook diverse andere tuinplanten voor uw tuin in het najaar. Ook voor gereedschap, meststoffen en diverse andere artikelen op het gebied van tuinonderhoud kunt u op ons rekenen. GroenRijk Veldhoven is 7 dagen per week geopend en wij verwelkomen u met veel plezier! Graag tot ziens bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Najaarsplanten