Hebe

De hebe is een zeer geliefde tuinplant voor in borders en in potten. Er zijn maar liefst honderd verschillende soorten van de Hebe, die grofweg in te delen zijn in twee groepen: de winterharde en bladhoudende Hebe in de ene groep, en de bloeiende Veronica varianten die bloeien rond Allerheiligen. Deze laatste groep is dan ook terecht een van de najaarsplanten waarmee u uw tuin in de herfst een mooie najaarskleur geeft. Bij GroenRijk Veldhoven de Heikant vindt u diverse soorten van de Hebe. 

Verschillende soorten van de Hebe

De Hebe kent verschillende soorten, zowel bloeiend als groen en met smalle of brede bladeren. Een paar van de populaire soorten van de Hebe zijn:

  • Dwerghebe: dit is de meest winterharde soort. Zoals de naam al doet vermoeden blijft deze variant laag. 
  • Struikveronica: deze variant is redelijk winterhard en verdraagt matige vorst, mits de bodem voldoende doorlatend is. 

De Hebe is niet alleen geschikt als tuinplant, want deze kan ook binnen gehouden worden. Binnen heeft de Hebe echter een veel kortere levensduur. De Hebe Addende of Struikveronica is in principe een eenjarige plant, maar als de winters niet te streng zijn kan de Hebe addenda enkele jaren overleven.

Hebe Addenda GroenRijk de Heikant

De Hebe Addenda verzorgen

De Hebbe Addence, ofwel de Struikveronica, kan zowel erg mooi staan op pot op het terras als in de border. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar van de Hebe Addenda, waaronder wit, roze, paars en lila. Als u de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert, dan kan deze plant langdurig doorbloeien tot en met oktober of zelfs nog langer! Een bijkomend voordeel hiervan is dat deze plant ook erg aantrekkelijk is voor bijen en vlinders. Daarnaast vormt dit natuurlijk ook een mooie kleurrijke eyecatcher in uw tuin in de herfst. Als de Hebe Addenda op pot staat, heeft deze regelmatig mest nodig. 

Wat is de beste standplaats voor de Hebe Addenda?

De beste standplaats voor de Hebe Addenda is halfschaduw of in de zon. Als u de Hebe Addenda in de zon plaatst, heeft hij regelmatig water nodig. Als u ervoor kiest om de Hebe Addenda op pot te planten, is het belangrijk om de pot binnen te zetten bij strenge vorst. In de volle grond heeft de Hebe Addenda ook bescherming nodig bij strenge vorst, want hier kan de plant niet goed tegen.

GroenRijk de Heikant in Veldhoven voor een mooie herfst tuin

Bent u benieuwd wat u nog meer in uw tuin kunt planten voor een mooie en kleurrijke herfst tuin? U vindt in ons tuincentrum verschillende tuinplanten voor ieder seizoen, zo ook voor een mooie herfst tuin. Zo geniet u ook in de herfst van een mooi kleurenpalet in uw tuin. Als u vragen heeft over de verzorging of de juiste standplaats van uw planten dan kunt u uiteraard altijd bij ons terecht. Er is altijd iemand aanwezig die u graag adviseert over uw tuinplanten. In combinatie met vaste planten kunt u de herfst tuin creëren waar u veel plezier van zult hebben het hele najaar! Graag tot ziens bij GroenRijk de Heikant in Veldhoven. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Najaarsplanten