Potgrond

Bloemen en planten groeien het beste in potgrond. Potgrond is de basis en bevat veel voedingsstoffen voor een goede groei van bloemen en planten. Bij GroenRijk de Heikant koopt u verschillende soorten potgrond van verschillende topmerken als Pokon, DCM en Ecostyle. Welke soort potgrond past bij uw bloemen en planten? Kom langs in Veldhoven en vraag ons personeel om advies. Wij hebben een kundig team van enthousiaste medewerkers in dienst die u maar al te graag adviseren over de perfecte potgrond. Laat uw bloemen stralen en kamerplanten groeien in potgrond van GroenRijk de Heikant. 

Verschil potgrond en tuinaarde

Wellicht vraagt u zich af wat het verschil is tussen potgrond en tuinaarde. Het zijn beiden mengsels waar planten en bloemen goed van groeien. De mengsels bevatten verschillende componenten. Tuinaarde bevat veel organische stoffen en is zeer zwaar. Tuinaarde bestaat uit: 

  1. Tuinturf: is doorvroren zwartveen, dus een veensoort en bevat dus een lage pH-waarde en bevat geen voedingsstoffen. Dit is dus een pure grondstof.
  2. Compost: is een mengsel van afgebroken tuin- en keukenafval en zit vol voedingsstoffen. 

Potgrond is een luchtigere massa en is veel lichter dan tuinaarde. Potgrond bestaat uit meerdere soorten veen, meststoffen en kalk. Hierdoor bevat potgrond ten minste genoeg voedingsstoffen voor de eerste 6 weken. 

Gebruik potgrond en tuinaarde

Wanneer gebruikt u dan potgrond en wanneer gebruikt u tuinaarde? Potgrond is vanwege de meststoffen, kalk en veensoorten een uitstekende basisgrond om bloemen en planten in te groeien. Ook voor in potten en bloembakken is potgrond zeer geschikt. Tuinaarde is daarentegen niet geschikt voor in bloempotten en plantenbakken omdat tuinaarde te weinig voedingsstoffen bevat. Wortels van planten en bloemen groeien niet optimaal doordat er te weinig poriën in zitten. Tuinaarde is wel geschikt voor het mengen van de bestaande grond in de tuin. Meng tuinaarde bijvoorbeeld met potgrond voor een betere substantie en verhouding voedingsstoffen. Heeft u vragen over tuinaarde of potgrond? Kom langs en vraag ons personeel om advies. Wij helpen u graag verder! 

Potgrond - GroenRijk de Heikant Veldhoven

Cactus grond

Bij GroenRijk de Heikant koopt u speciale cactus grond. Cactussen hebben van nature namelijk minder voedingsstoffen en mineralen in de grond nodig dan andere kamerplanten. Cactusgrond is geschikt voor cactussen en vetplanten. Cactusgrond is samengesteld uit hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Hierin zit tuinturf, zand en meststoffen verwerkt. Door het toegevoegde zand nemen de planten goed water op en voeren de planten ook weer water af. Cactusgrond gevat meestal voedingsstoffen voor twee maanden. Goede cactusgrond is goed doorlatend, luchtig en maakt een goede afvoer van overtollig water mogelijk. Kom langs bij GroenRijk de Heikant voor cactusgrond en geef uw cactussen en vetplanten een vette boost!

Cactusgrond  - GroenRijk de Heikant

Potgrond 40 liter

Heeft u potgrond nodig voor uit tuin- en kamerplanten? Kom dan snel naar GroenRijk de Heikant in Veldhoven. Wij hebben vele soorten potgrond van topmerken als Pokon, DCM en Ecostyle. Koop zakken van 40 liter potgrond in ons tuincentrum. Een zak van 40 liter is genoeg om een grote plantenbak mee te vullen. U hoeft de zak niet in één keer op te maken in potten, bakken of in de grond. Potgrond bewaart u gemakkelijk afgesloten in de schuur of in de berging. Weet u niet zeker hoeveel potgrond u nodig heeft voor uw tuin of balkon? Vraag onze medewerkers om advies. Zij zijn experts op het gebied van grondsoorten en planten. 

Pokon potgrond

Eén van de bekendste merken potgrond is Pokon. De potgrond van Pokon bevat uitsluiten hoogwaardige grondstoffen. Pokon potgrond is speciaal ontwikkeld voor alle kamer- en kuipplanten en is bovendien ook geschikt voor vaste planten en perkplanten in de tuin. Pokon potgrond is dé basis voor een goede groei van kamerplanten en tuinplanten. Kom langs bij GroenRijk de Heikant en ontdek universele potgrond en nog meer soorten potgrond van Pokon. Ook voor andere topmerken komt u naar ons tuincentrum. Wij zijn dé experts op het gebied van grondstoffen en potgrond. Kom vandaag nog langs in Veldhoven.

Potgrond kopen Veldhoven

Uw kamerplanten, kuipplanten, perkplanten en vaste planten verdienen alleen het allerbeste. Koop daarom potgrond bij GroenRijk de Heikant. Onze hoogstaande potgronden bestaan uit kwalitatieve voedingsstoffen en bevaten de juiste grondstoffen die de plant nodig heeft. Wilt u advies op het gebied van potgrond? Kom dan langs in ons gezellige tuincentrum in Veldhoven. Ons personeel staat zeven dagen in de week voor u klaar. Plan uw route naar ons tuincentrum op onze contactpagina. U bereikt ons snel vanuit Eindhoven, Best, Oirschot, Steensel, Eersel, Knegsel, Waalre en Valkenswaard. Tot snel bij GroenRijk de Heikant!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Meststoffen en bestrijding