Compost

Wij raden plantenliefhebbers altijd aan om compost te gebruiken. Compost bevat een grote hoeveelheid aan voedingsstoffen en geeft uw tuinplanten een boost. Compost helpt de structuur van de grond te verbeteren. Heeft u bijvoorbeeld een bodem die weinig organische stoffen bevat? Gebruik dan compost. Compost bevat namelijk resten van groenteafval en tuinafval als bladeren en gras. Compost verbetert zand- en kleigrond doordat het vocht beter vasthoudt en opneemt. Goede bemesting zorgt voor een gezonde bodem. Bij GroenRijk de Heikant weten we alles van grond- en meststoffen en compost. Kom langs voor een uitgebreid advies of neem contact met ons op. 

Waarom compost

Tuinonderhoud begint bij de bodem. Planten groeien het beste in een rijke, luchtige, voedingsrijke bodem. Hoe gezonder en sterker planten zijn, hoe minder snel ze ziek worden. Zorg voor een gezonde bodem en vermijd hierdoor het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Dit is slecht voor de natuur en slechter voor de plant. Hoe zorgt u ervoor dat uw planten gezond en sterk zijn? Verrijk uw bodem zo nu en dan met bodemverbeteraars als compost. Compost bevat organische mest.

Compost - GroenRijk de Heikant

Wat is compost

Compost bestaat uit tuinafval, keukenafval en plantenafval. U maakt compost ook eenvoudig zelf. Hierbij is het van belang dat u weet uit welke materialen compost bestaat. Compost bestaat uit groen afval en bruin afval. Groen afval zijn bijvoorbeeld keuken- en tuinresten als grasmaaisel, onkruid, uitwerpselen van kippen en konijnen en uitgebloeide bloemen en planten. Groene materialen bevatten weinig structuur, maar zitten vol water en voedingsstoffen. Bruine materialen zijn juist stevige of juist luchtige en stugge materialen zoals stro, takken, houtsnippers, herfstbladeren, doppen van pinda's en noten, eierschalen, koffiefilters en koffiedik. Deze stevige structuur zorgt voor een goede massa in de compost. Groene materialen bevatten veel stikstof, bruine materialen bevatten veel koolstof. Zorg voor afwisseling en meng alles goed door elkaar. 

Composteren versnellen

Maakt u zelf compost met behulp van groene materialen en bruine materialen? Schep de composthoop regelmatig om zodat er lucht bij de lagen komt. Wilt u het proces van composteren versnellen? Dat kan! Bij GroenRijk de Heikant koopt u compostversneller. Dit is een organische stikstofbron die ervoor zorgt dat het composteren versnelt. Compostmakers van bijvoorbeeld DCM zijn ideale hulpmiddelen bij het maken van compost. Compostmaker van DCM bevat organische stikstofbron en zeewierkalk. Dit zijn de benodigde stoffen voor het versnellen van compost maken. Kom langs voor compostversnellers en ander bodemverbeteraars. 

Compost kopen

Naast het feit dat u compost ook gemakkelijk zelf maakt, koopt u bij GroenRijk de Heikant compost en andere bodemverbeteraars om direct mee aan de slag te gaan. Wij verkopen compost van topmerken als Pokon, DCM en Ecostyle. Kom langs voor een kundig advies van één van onze groenmedewerkers. Ons personeel helpt u graag verder. Gezonde en sterke planten beginnen namelijk bij de bodem. Koop meststoffen, bodemverbeteraars en potgrond bij GroenRijk in Veldhoven. Wij zien u graag snel in ons gezellige tuincentrum in Veldhoven, nabij Eindhoven. Plan uw route naar ons tuincentrum via de contactpagina.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Meststoffen en bestrijding