Hydrokorrels

Seramis is te vergelijken met hydrocultuur. Seramis zorgt ervoor dat planten precies de juiste hoeveelheid water krijgen, ook als u er niet bent. Dit plantsysteem zorgt voor een goede wateropname en bevat voedingsstoffen voor de groei van de kamerplant. Met behulp van seramis groeien kamerplanten op kleikorrels. Deze kleikorrels bevatten veel voedingsstoffen en zijn verrijkt met water. Deze duurzame manier van het groeien van kamerplanten is zeer populair. Bij GroenRijk de Heikant vindt u de huis-, tuin-, en keukenvariant van hydrocultuur, genaamd seramis. Dit is een ander type korrel, maar de werkzaamheid en het doel is hetzelfde. Kom langs bij GroenRijk de Heikant voor seramis kleikorrels en begin vandaag nog met het groeien van kamerplanten op kleikorrels.

Wat is seramis?

Seramiskorrels zijn kleikorrels die hun eigen gewicht aan water kunnen opnemen. Een plantenbak van 30 liter gevuld met seramiskorrels weegt ongeveer 12 kg en kan daarbij nog eens 12 liter water opnemen. Kamerplanten groeien meestal op gewone potgrond. Potgrond bevat de juiste hoeveelheid voedingsstoffen en dient als voedingsbron voor de kamerplant. Maar eigenlijk heeft een kamerplant niet per se potgrond nodig. Als u de potgrond vervangt door seramis, doet u de plant een groot plezier. Seramis droogt namelijk niet uit waardoor de kleikorrels altijd vochtig blijven en hiermee altijd de juiste hoeveelheid water afgeven aan de wortels van de kamerplant. 

Seramis - GroenRijk de Heikant

Welke planten zijn geschikt voor seramis?

U vraagt zich wellicht af, welke kamerplanten zijn dan geschikt voor seramis? Dat is simpel: alle aardeplanten zijn ongeveer geschikt voor het groeien op seramiskorrels. Denk bijvoorbeeld aan:

  • cactussen
  • orchideeën
  • palmen

Deze kamerplanten zijn uitstekend voor het groeien op seramiskorrels. Naast de seramiskorrels, houdt u uw kamerplanten in goede conditie door bij elke gietbeurt seramisvoeding toe te voegen. Deze voeding bevat een gezondheidsboost voor de kamerplant en is verkrijgbaar in ons tuincentrum

Planten seramiskorrels - GroenRijk de Heikant

Hoe vaak water geven?

Een plant die groeit op seramiskorrels hoeft u maar eens in de 4 weken water te geven. U meet de waterbehoefte van de plant met behulp van een vochtmeter. Deze vochtmeter steekt u in de kleikorrels. Zodra de kleikorrels volledig zijn uitgedroogd, geeft de vochtmeter aan dat het tijd is om de plant water te geven. De rode kleur staat voor droogte en de blauwe kleur staat voor vochtigheid. Als u de plant water geeft, verandert de vochtmeter van rood naar blauw. Na 3 tot 4 weken kleurt de vochtmeter weer rood en geeft u de plant weer water. 

Kantoorbeplanting seramis

Het grootste voordeel aan seramiskorrels is dat planten veel minder vaak water hoeven. U geeft de planten pas water als de watermeter het aangeeft. Planten in kantoorpanden zijn daarom ideaal om te planten op seramiskorrels. Op kantoren staan vaak kamerplanten die vergeten worden met water geven. Met seramiskorrels staan kamerplanten in ieder geval maandelijks nooit droog en geeft u de juiste hoeveeelheid water. Bovendien is de kans op ziektes zeer laag omdat de schimmels zich niet kunnen ontwikkelen op de gebakken kleikorrels.

Koop seramiskorrels bij GroenRijk de Heikant

Kom langs voor duurzame en handige seramiskorrels. Geef uw kamerplanten precies de juiste hoeveelheid water en zorg ervoor dat uw kamerplanten nooit droog staan. Kantoorbeplanting is perfect voor seramiskorrels. Hiermee behoudt u een groene werkomgeving en blijven planten langer mooi en gezond. Bij GroenRijk de Heikant koopt u seramiskorrels en seramisvoeding van onder andere topmerk Pokon. Kom langs in Veldhoven, nabij Eindhoven en plant uw kamerplant vandaag nog (over) op seramiskorrels. Ons personeel helpt u graag verder, vraag hen gerust om advies. Plan uw route naar ons tuincentrum op de contactpagina.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Meststoffen en bestrijding