Top 10 najaarsplanten

De herfst is in aantocht! Het is tijd voor najaarsplanten met kleurrijke bladeren in warme kleuren. De wisseling van de seizoenen geeft ons de kans om te genieten van de schoonheid van de natuur, er zijn genoeg planten die prachtig samengaan met dit natuurlijke schouwspel. Bij GroenRijk De Heikant hebben we ook in de herfst een prachtig assortiment voor in de tuin. Hieronder vindt u 10 planten die bekend staan om hun ongelofelijke herfstkleuren. Van het vurige geel en oranje van calendula's tot het rijke paars en rood van bougainvillea, deze planten zullen je zintuigen de hele herfst lang prikkelen!

Ontdek onze top-10 kleurrijkste najaarsplanten

Bij GroenRijk De Heikant hebben we ook in het najaar een kleurrijk aanbod aan tuinplanten. Onderstaande toppers doen het goed in de herfst. Plant ze in pot of in de volle grond. Zo staat uw tuin er ook in de herfst vrolijk bij.

 1. Calendula’s
 2. Bougainvillea
 3. Zinnia
 4. Daglelies
 5. Purperen klokje coneflower
 6. Rode bolesdoorn
 7. Koraal kamperfoelie
 8. Zoete alyssum
 9. Veenbes
 10. Lantana

1. Calendula

Een bloem die absoluut niet mag ontbreken in een kleurrijke herfsttuin: Calendula. Deze najaarsbloeiers zijn een van de eerste planten die in de herfst bloeien en ze geven kleur aan de tuin in een tijd dat andere planten in rust zijn. De zuivere, heldergele kleur van deze bloem is geweldig om de tuin in deze tijd van het jaar een vrolijke boost te geven.

2. Bougainvillaea

De Bougainvillea is een prachtige bloem die wel 4 meter hoog kan worden. De plant heeft lange bladeren en grote bloemen met kleuren variërend van rood, roze, paars, geel, oranje of wit. Bougainvillea's zijn een van de weinige planten die het goed doen in de herfst. Deze planten staan bekend om hun vermogen te overleven in ruwe omgevingen. Als u op zoek bent naar een plant die ervoor zorgt dat uw tuin er weelderig en kleurrijk uitziet, zelfs wanneer de bladeren van de bomen zijn gevallen, dan is dit misschien wel de perfecte plant voor u!

Bougainvillea - GroenRijk De Heikant

3. Zinnia

Als u in de herfst een mooie en kleurrijke tuin wilt, plant dan Zinnia's. Zinnia's kunnen goed tegen koud weer en hebben minder water nodig dan andere herfstbloemen.

 1.  Ze vestigen zich snel en zullen binnen drie weken na het planten al bloeien.
 2. Ze vergen weinig onderhoud (slechts eenmaal per twee à drie dagen water geven).
 3. De kleuren variëren van lichtroze tot donkerpaars, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor elk kleurenschema.

4. Daglelies

Daglelies zijn een van de beste planten om herfstkleur aan uw tuin te geven. Daglelies vergen weinig onderhoud en geven prachtige bloemen. Het zijn zeer onderhoudsvriendelijke planten die niet veel water of meststoffen nodig hebben. De bloemen bloeien ongeveer twee weken tot een maand.

5. Purperklokje

Een Heuchera soort die voorkomt in vele verschillende vormen en kleuren. Deze wintergroene plant heeft een opvallend blad dat meestal roodbruin, zilver, of gevlekt is. Pas deze herfstplant toe als bodembedekker en ga onkruid in de tuin tegen. Er bestaan zowel bloeiende als niet-bloeiende purperklokjes. Kijk welke het beste bij u past!

Heuchera - GroenRijk De Heikant

6. Rode bolesdoorn

Bent u op zoek naar een kleurrijke herfstboom die compact blijft? De bol rode esdoorn is een bolboom waarvan het blad in het voorjaar fantastisch vuurrood kleurt. In de zomer kleurt het blad donkerrood. Door de compacte groei is deze boom zeer geschikt voor elke soort tuin, klein of groot.

7. Kamperfoelie

Wilt u een klimrek, muur, schutting of pergola in een snel tempo bedekken met een klimplant? De kamperfoelie is een geurende klimplant die zeer snel groeit. Plant de klimplant met de wortels in de schaduw, maar zorg ervoor dat de rest van de plant in de zon staat. Hoe meer zon, hoe meer bloemen.

8. Alyssum

U kent de plant wellicht als voorjaarsbloeier en zomerbloeier, maar omdat de Alyssum zo’n populaire plant is, is deze nu ook beschikbaar als herfstplant. De Alyssum staat ook wel bekend als schildzaad of sneeuwkleed vanwege de uitbundige groei met witte bloemetjes. Deze éénjarige tuinplant doet het goed in elke soort grond en spreidt zich in een rap tempo.

Alyssum - GroenRijk De Heikant

9. Veenbes

Een tuinplant die niet alleen mooi staat, maar ook een heerlijke oogst van zure bessen geeft. De grote veenbes bloeit met opvallende roze bloempjes waarna ze veranderen in rode bessen. De zure bessen zijn plukrijp vanaf eind september. Ondanks dat de besjes er smakelijk uitzien, zijn ze puur erg zuur. Gebruik ze in gerechten of verwerk ze tot jam of confituur. Deze fruitboom is zelfbestuivend, u heeft dus geen kruisbestuiver nodig.

10. Lantana

Een exotische kuipplant die zeer geliefd is bij vlinders en andere bestuivers. De plant is zeer vorstgevoelig en groeit prachtige diepgroene bladeren. De plant staat in Nederland bekend als de verkleurbloem, dit komt omdat de bloemen mooie kleurverschillen laten zien. De bloemen verkleuren van binnen naar buiten toe.

Koop najaarsplanten bij GroenRijk De Heikant

Bij GroenRijk De Heikant scoort u volop herfstbloeiers die uw tuin een kleurrijke boost geven. De herfst is een seizoen waarin veel tuinplanten doodgaan, maar gelukkig hebben wij een groot aanbod aan najaarsplanten die kleur toevoegen aan uw terras, tuin, patio of balkon. Kom langs in Veldhoven en bekijk ons aanbod. Nog meer najaarsplanten ontdekken? Bekijk de herfstanemoon, hebe of heide.

Bekijk onze openingstijden

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Portulaca: overdaad aan zomerse kleuren

De, zijn dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan.

 

Feestelijke aankleding

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig besta...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.


Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers:<...

Lees meer...
Hangertje hangertje aan de wand...

… wie is je allermooiste plant? Bij GroenRijk zijn deze week weer diverse wandhangers binnengekomen. Ze zijn goed gevuld met divers perkgoed, zoals Vlijtig Liesje, Lobelia en Calibrachoa. Ook zijn er schitterende hangers met een combinatie van verschillende bloeiers. Waar de Bacopa rijkelijk over de rand gutst, zoekt de Verbena juist weer de hoogte op. Dat geeft het speelse effect waar een zomertuin om vraagt!

 

Snel kleur aan de...

Lees meer...