Hoe kom ik aan mijn drie kleuren?

Hoe kom ik aan mijn drie kleuren?

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zomerheide genoemd, naar de periode waarin ze bloeit. In tegenstelling tot ‘Erica’, de Winterheide. Calluna bloeit zeker acht weken lang. Vaak zelfs nog langer. Ze is winterhard, dus geeft jaar na jaar plezier. Struikheide Tricolor heeft de vorm van een kaarsvlam, stevig en trots omhoog. Ze zal niet gaan hangen. Als je wilt kun je de planten loshalen, maar de combinatie is natuurlijk zorgvuldig gekozen om samen de show te stelen.

Calluna vulgaris Tricolor blikvanger voor mens en dier

Heide staat graag in de zon. Plant ze dus prominent in een perk of in een grote pot op je balkon. Dan heb je meteen ook goed zicht op de krioelende bijen en vlinders rond je plant. Zij zijn verzot op heide! Heide zelf houdt van zure grond. Vul je bloembak met tuinturf of voorzie het plantgat in je tuin van een paar scheppen turf. Om de grond zuur te houden gebruik je geen meststof waar kalk in zit. Met organische mest doe je heideplanten wel een plezier, denk aan compost of gedroogde koemestkorrels. GroenRijk biedt je een ruime keuze en onze medewerkers adviseren je graag.

Heide snoeien? Doe als een schaap!

Calluna vulgaris Tricolor is een meerjarige heester. Om hem vitaal te houden is jaarlijks snoeien aan te raden. Dat doe je bij voorkeur na de bloei. Hou daarbij de Drentse heide maar even in gedachten. Daar ‘snoeien’ de schapen de heide zorgvuldig. Zij gaan niet door tot op het kale hout, maar knabbelen alleen af wat er dat jaar is bijgekomen. Zo snoei je jouw heide ook.

Calluna vulgaris Tricolor watergeven

Calluna vulgaris Tricolor kan goed tegen reguliere zomerse droogte. Grijp alleen in voor de kluit volledig droog is. Er moet ook weer geen water blijven staan, want dan kunnen de wortels gaan rotten. Wees nou niet bang dat heideplanten ingewikkeld zijn om te verzorgen. Als je zorgt dat de grond goed waterdoorlatend is (meng er eventueel gewoon wat zand doorheen) dan doet de natuur de rest.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...